Hirdetés
Sonkatekercs

Sonkatekercs

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 200 g sonka
  • 250 g mascarpone
  • 2 tk reszelt torma
  • 1 tk mustár
  • 2 tk szárított metélőhagyma
  • ¼ tk szárított fokhagyma
  • ¼ tk őrölt fekete bors
  • ½ tk só

A sonkatekercs az egyik legikonikusabb retró vendégváró, amit sokan a szüleik vagy nagyszüleik ünnepi asztaláról ismerhetnek – mégis, valahogy sosem megy ki a divatból.

Ez a krémes, pikáns falatka nemcsak a 70-es és 80-as évek vendéglátásának volt elengedhetetlen szereplője, de ma is újra és újra felbukkan a nosztalgiát idéző, mégis trendi hidegtálakon.

Az elkészítése pofonegyszerű, mégis mindig elegáns és mutatós, így akár húsvéti reggelire, akár egy baráti összejövetelre is tökéletes választás. Most megmutatjuk, hogyan készül a klasszikus verzió, ami pont úgy idézi meg a múltat, ahogy szeretjük – egy kis modern csavarral.

 

Így készítsd el a Sonkatekercs receptet!

Kezdjük azzal, hogy előkészítjük a tölteléket a sonkatekercshez. Egy közepes tálban keverjük össze a mascarponet a reszelt tormával, a mustárral, a szárított metélőhagymával és a szárított fokhagymával. Szórjuk hozzá a sót és az őrölt fekete borsot is, majd dolgozzuk össze az egészet egy sűrű krémmé.

A töltelék fűszerezéséhez most az Ízmester új üveges fűszereit használtam – praktikus, stílusos csomagolás, friss aroma, ami már kinyitáskor isteni illatot áraszt. Keresd őket a boltok polcain!

ízmester torma

Ezután vegyük elő a sonkaszeleteket. Ha nagyon vékonyra vannak szeletelve, óvatosan bánjunk velük, hogy ne szakadjanak. Kanalazzunk mindegyikre egy-egy adag krémsajtos tölteléket egy vonalban – ne túl sokat, hogy szépen fel tudjuk tekerni –, majd tekerjük fel őket szorosan, de anélkül, hogy a töltelék kifolyna az oldalán.

Ha elkészültünk az összes tekerccsel, tegyük őket egy tálra vagy lapos tányérra, fedjük le, és pihentessük őket a hűtőben legalább 30 percig, hogy a krém kissé megszilárduljon, és a sonka felvegye az ízeket.

Tálaláskor vágjuk a tekercseket ferdén félbe, így még mutatósabbak lesznek. Kínáljuk őket friss zöldségekkel, salátával vagy pirított bagettszeletekkel – de akár egy tálca apró vendégváró részeként is remekül mutatnak.

Sonkatekercs recept

Egyszerű, de mindig nagy siker – nosztalgikus, krémes, kissé csípős és minden falatja klasszikusan finom.

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Ha előre dolgozunk, készítsük el a tölteléket akár egy nappal korábban – így még jobban összeérnek az ízek, és tálaláskor csak a tekerés marad hátra.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 200 g sonka
  • 250 g mascarpone
  • 2 tk reszelt torma
  • 1 tk mustár
  • 2 tk szárított metélőhagyma
  • ¼ tk szárított fokhagyma
  • ¼ tk őrölt fekete bors
  • ½ tk só
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: