A maradékmentés nem csak egy trend, hanem valós válasz a túlfogyasztásra és a konyhai pazarlásra. Amikor egy kis főtt krumpli marad a vacsora után, könnyű legyinteni, hogy ez már nem lesz jó semmire. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy pont ebből a “semmiből” készülhet el egy ízekkel teli, selymesen krémes dip, ami tökéletes bármilyen ropogtatnivaló mellé?
Ez a BBQ burgonyakrém mártogatós egyszerre gyors, pénztárcabarát – és annyira finom, hogy még az is kinyalja utána a tányért, aki amúgy nem rajong a maradékos megoldásokért.
Így készítsd el a BBQ burgonyakrém mártogatós receptet!
Ha nincs kéznél maradék főtt burgonyánk, kezdjük azzal, hogy alaposan megmossuk a krumplikat, de ne hámozzuk meg. Tegyük egészben egy lábasba, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és adjunk hozzá egy csipet sót. Forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot, és főzzük héjában puhára kb. 20–25 perc alatt. Akkor jó, ha a villát könnyedén beleszúrhatjuk. Ha megfőtt, szűrjük le, hagyjuk langyosra hűlni, majd húzzuk le a héját – így a burgonya megtartja a saját természetes ízét és kevésbé lesz vizes állagú. Ezután már dolgozhatunk is vele tovább a krémhez.
Kóstold meg a krémes, fűszeres BBQ burgonyakrém mártogatóst Secontaste Sörtörköly Krékerrel – a fenntartható ropogtatnivalóval, ami a sörfőzés melléktermékéből született újjá!
Márts, ropogtass, és élvezd a maradékmentés legízletesebb oldalát!
Tegyük egy keverőtálba vagy aprítógépbe. Adjuk hozzá a ketchupot, az almaecetet, az olívaolajat, a mézet, a mustárt, a füstölt fűszerpaprikát, a szárított fokhagymát, a borsot és a sót.
Kezdjük el krémesre dolgozni a masszát. Használhatunk botmixert, aprítógépet vagy konyhai robotgépet is. Ha túl sűrűnek érezzük, adjunk hozzá egy-két evőkanál vizet, és pürésítsük tovább. Az állaga legyen sima, könnyen kenhető, de ne túl folyós.
Tálalás előtt kanalazzuk tálkába. A krém kiválóan illik krékerekhez, pitacsíkokhoz, tortilla chiphez vagy akár nyers zöldségekhez is. Ha marad belőle, jól zárható üvegben hűtőben 2-3 napig eláll – sőt, másnapra még finomabb lesz, ahogy összeérnek az ízek.
A recept létrejöttét a Secontaste támogatta.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!