Hirdetés
BBQ burgonyakrém mártogatós

BBQ burgonyakrém mártogatós

A recept támogatója:

Secontaste_logo

Hozzávalók

  • 200 g főtt burgonya
  • 4 ek ketchup
  • 1,5 ek almaecet
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 tk méz
  • 1 tk mustár
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • ½ tk szárított fokhagyma
  • ¼ tk őrölt fekete bors
  • ½ tk só

A maradékmentés nem csak egy trend, hanem valós válasz a túlfogyasztásra és a konyhai pazarlásra. Amikor egy kis főtt krumpli marad a vacsora után, könnyű legyinteni, hogy ez már nem lesz jó semmire. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy pont ebből a “semmiből” készülhet el egy ízekkel teli, selymesen krémes dip, ami tökéletes bármilyen ropogtatnivaló mellé?

Ez a BBQ burgonyakrém mártogatós egyszerre gyors, pénztárcabarát – és annyira finom, hogy még az is kinyalja utána a tányért, aki amúgy nem rajong a maradékos megoldásokért.

 

Így készítsd el a BBQ burgonyakrém mártogatós receptet!

Ha nincs kéznél maradék főtt burgonyánk, kezdjük azzal, hogy alaposan megmossuk a krumplikat, de ne hámozzuk meg. Tegyük egészben egy lábasba, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és adjunk hozzá egy csipet sót. Forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot, és főzzük héjában puhára kb. 20–25 perc alatt. Akkor jó, ha a villát könnyedén beleszúrhatjuk. Ha megfőtt, szűrjük le, hagyjuk langyosra hűlni, majd húzzuk le a héját – így a burgonya megtartja a saját természetes ízét és kevésbé lesz vizes állagú. Ezután már dolgozhatunk is vele tovább a krémhez.

Kóstold meg a krémes, fűszeres BBQ burgonyakrém mártogatóst Secontaste Sörtörköly Krékerrel – a fenntartható ropogtatnivalóval, ami a sörfőzés melléktermékéből született újjá!

Márts, ropogtass, és élvezd a maradékmentés legízletesebb oldalát!

Secontaste Sörtörköly Kréker

Tegyük egy keverőtálba vagy aprítógépbe. Adjuk hozzá a ketchupot, az almaecetet, az olívaolajat, a mézet, a mustárt, a füstölt fűszerpaprikát, a szárított fokhagymát, a borsot és a sót.

Kezdjük el krémesre dolgozni a masszát. Használhatunk botmixert, aprítógépet vagy konyhai robotgépet is. Ha túl sűrűnek érezzük, adjunk hozzá egy-két evőkanál vizet, és pürésítsük tovább. Az állaga legyen sima, könnyen kenhető, de ne túl folyós.

Tálalás előtt kanalazzuk tálkába. A krém kiválóan illik krékerekhez, pitacsíkokhoz, tortilla chiphez vagy akár nyers zöldségekhez is. Ha marad belőle, jól zárható üvegben hűtőben 2-3 napig eláll – sőt, másnapra még finomabb lesz, ahogy összeérnek az ízek.

A recept létrejöttét a Secontaste támogatta.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Ha szeretjük a karakteresebb ízeket, keverjünk hozzá egy tk cayenne borsot vagy csípős fűszerpaprikát. Akár szendvicskrémként is működik, főleg, ha másnapra egy kicsit összeérnek benne az ízek.

A recept támogatója:

Secontaste_logo

Hozzávalók

  • 200 g főtt burgonya
  • 4 ek ketchup
  • 1,5 ek almaecet
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 tk méz
  • 1 tk mustár
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • ½ tk szárított fokhagyma
  • ¼ tk őrölt fekete bors
  • ½ tk só
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: