Hirdetés
Sajtburger wrap

Sajtburger wrap

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 2 db tortilla lap
  • 300 g darált marhahús
  • 2 levél jégsaláta
  • 4 szelet cheddar sajt
  • 4 db csemegeuborka
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 ek majonéz
  • 1 ek ketchup
  • 1 tk csemege mustár
  • 1 tk fűszerpaprika
  • ¼ tk őrölt bors
  • ¼ tk szárított fokhagyma
  • ½ tk só

A sajtburger népszerűsége talán épp abban rejlik, hogy egyszerre nosztalgikus és univerzálisan finom. Megnyugtató, ismerős, és közben mégis mindig jólesik. A titok pedig nem más, mint az egyszerű, de jól összehangolt ízek: szaftos hús, olvasztott sajt, roppanós savanyúság és egy jó adag szósz – ezeket hoztuk át ebbe a gyors és könnyedebb wrap formába. Tökéletes mentőöv egy sietős hétköznap estére.

Sajtburger wrap recept

Így készítsd el a Sajtburger wrap receptet!

Először is készítsük elő a hozzávalókat, hogy minden kéznél legyen. Mossuk meg a jégsaláta leveleket, itassuk le róluk a vizet, és szeleteljük vékonyra. A vöröshagymát vágjuk apróra, a csemegeuborkát karikázzuk fel.

Most jöhet a húsos rész: a darált marhahúst osszuk két egyenlő részre, enyhén sózzuk meg, majd formázzunk belőlük lapos húspogácsákat – körülbelül akkorára, hogy jól illeszkedjenek majd a tortillába. Egy serpenyőt forrósítsunk fel közepes-magas lángon, és amikor már elég meleg, tegyük bele a pogácsákat. Ha szaftos, rózsaszínes belsőre vágyunk, akkor oldalanként kb. 3-4 percig süssük a pogácsákat.

cheeseburger wrap

Ha közepesen átsültet szeretnénk, hagyjuk őket oldalanként 5-6 percig, míg a belsejük már csak enyhén rózsaszín. Aki pedig teljesen átsütve szereti, süsse oldalanként kb. 7-8 percig, amíg a hús teljesen átsül és kicsit meg is pirul a külseje. A lényeg, hogy ne mozgassuk túl sokat sütés közben, hogy szépen kérgesedjen és szaftos maradjon belül a hús.

Dobd fel a wrapjeidet és szendvicseidet az Ízmester savanyúságaival, mustárjaival és tormáival! Kombináld őket kedved szerint – legyen pikáns, friss vagy karakteresen csípős, mindig megtalálod a hangulatodhoz illő ízt.

Ízmester

Közben készítsük el a burgeres szószt: egy kis tálban keverjük össze a majonézt, a ketchupot és a mustárt. Fűszerezzük borssal, fokhagymával és adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát is.

Ha a hús elkészült, jöhet az összeállítás. Terítsük ki a tortilla lapokat egy tiszta felületre, és kenjük meg a szósszal. Tegyünk rá egy-egy szelet sajtot, majd jöhet a húspogácsa, a jégsaláta, az uborka. Hajtsuk be a két oldalát, majd alulról-felfelé szintén hajtsunk egyet rajta (lásd a recept végén lévő videóban). Tegyük serpenyőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük pár percig mindkét oldalát, amíg a sajt meg nem olvad.

És kész is vagyunk! Egy klasszikus sajtburger minden íze benne van ebben a gyorsan elkészíthető wrapben. Tálalhatjuk frissen, vagy akár el is vihetjük ebédre – bár nagy eséllyel nem bírjuk majd ki addig.

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Ha igazán szaftos és extra sajtos élményre vágysz, a cheddar szeleteket még a serpenyőben, az utolsó egy percben olvaszd rá a húspogácsák tetejére. Fedd le a serpenyőt egy fedővel, hogy a gőz segítsen gyorsabban megolvasztani a sajtot – így igazi burgeres élményt kapsz minden egyes falatban!

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 2 db tortilla lap
  • 300 g darált marhahús
  • 2 levél jégsaláta
  • 4 szelet cheddar sajt
  • 4 db csemegeuborka
  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 ek majonéz
  • 1 ek ketchup
  • 1 tk csemege mustár
  • 1 tk fűszerpaprika
  • ¼ tk őrölt bors
  • ¼ tk szárított fokhagyma
  • ½ tk só
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: