Hirdetés
Mézeskalács latte

Mézeskalács latte

A recept támogatója:

Hozzávalók

  • 200 g cukor
  • 200 ml víz
  • 1 rúd fahéj
  • ½ tk őrölt fahéj
  • 10 g friss gyömbér
  • 5 db szegfűbors
  • 10 db szegfűszeg
  • 1 tk vanília kivonat
  • ¼ kezeletlen narancs héja

Amikor a cukor elolvadt, adjuk hozzá a fűszereket, a narancs héját és a gyömbért. Melegítsük 3-5 percig, amíg el nem kezd sűrűsödni. Ha ez megvan, vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk állni a fűszerekkel együtt 20-30 percet. Ezután szűrjük át, majd töltsük egy kis üvegbe, kiöntőbe. Elkészült a mézeskalács ízű szirupunk.

A latte elkészítéséhez egy adaghoz melegítsünk fel 200 ml tejet. Tegyünk ízlés szerint 1-2-3 teáskanál mézeskalács szirupot egy bögrébe, ki mennyire édesen szereti. Öntsük fel a tejjel és főzzünk bele egy adag presszó kávét is (20-30 ml).

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dizájnkonyha (@dizajnkonyha) által megosztott bejegyzés

A recept létrejöttét a Bialetti Magyarország támogatta.

Mézeskalács latte

TUTI TIPP

Mitől lesz tökéletes a kávé? Ha a csapvíz kemény, sok benne az ásványi anyag, akkor ezek jelentősen ronthatják az ízélményt (pont ebből az okból kifolyólag semmiképp se használj pl. ásványvizet a kávékészítéshez).

A víz legyen lágy és semleges, épp ezért használj szűrt vizet. Arra is figyelj a kávékészítés során, hogy a víz 90-95 fokos legyen.

A recept támogatója:

Hozzávalók

  • 200 g cukor
  • 200 ml víz
  • 1 rúd fahéj
  • ½ tk őrölt fahéj
  • 10 g friss gyömbér
  • 5 db szegfűbors
  • 10 db szegfűszeg
  • 1 tk vanília kivonat
  • ¼ kezeletlen narancs héja
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: