Hirdetés

Répatortás Zabkása

Hozzávalók

Hozzávalók 2 főre:

  • 120 g Globus Bébirépa konzerv
  • 500 ml tej vagy növényi tej
  • 120 g apró szemű zab
  • 2 ek méz 
  • 50 g mazsola
  • 50 g dió
  • 1 tk vanília kivonat
  • 2 tk őrölt fahéj
  • ¼ tk őrölt szerecsendió
  • ¼ tk őrölt szegfűszeg

A HÚSVÉTI ÍZEKET NAGYOBB SÜTÉS-FŐZÉS NÉLKÜL IS BECSEMPÉSZHETED A KONYHÁBA!

A bébirépát mérjük ki és villával törjük össze. Egy forralóedényben a tejet és a zabot keverjük el egymással. 

A diót késsel aprítsuk fel, majd a többi hozzávalóval, valamint a fűszerekkel együtt adjuk hozzá a tejjel elkevert zabkásához.

 

Méz helyett más édesítőt vagy cukrot is használhatunk, édesítsük vele ízlés szerint a zabkását.

Közepes hőfokon, gyakori kevergetés mellett 10-15 perc alatt készre főzzük. 

 

Dióval, mazsolával és kevés joghurttal tálaljuk.

 

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.

Répatorta ízű zabkása recept.

TUDTAD?

Angliában a II. világháború alatt vált a répatorta ismét közkedveltté, amikor a szűkösség kezelésére bevezetett törvénykezésekkel ösztönözni kezdték a sárgarépa fogyasztást.

Hozzávalók

Hozzávalók 2 főre:

  • 120 g Globus Bébirépa konzerv
  • 500 ml tej vagy növényi tej
  • 120 g apró szemű zab
  • 2 ek méz 
  • 50 g mazsola
  • 50 g dió
  • 1 tk vanília kivonat
  • 2 tk őrölt fahéj
  • ¼ tk őrölt szerecsendió
  • ¼ tk őrölt szegfűszeg
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: