Hirdetés
Zöldséges krumplileves recept

Zöldséges krumplileves

A recept támogatója:

MyFarm_logo_black

Hozzávalók

  • 500 g burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db kisebb zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1200 ml víz
  • 120 g kolbász
  • 150 g szalonna
  • ½ csokor petrezselyem
  • 150 g tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 ek zsír
  • 1 tk kömény
  • 2 db babérlevél
  • ¼ tk őrölt bors
  • 1,5 tk só

 

Hozzávalók a galuskához:

  • 1 db tojás
  • ½ csokor petrezselyem
  • 2 ek liszt
  • ¼ tk só

Vannak azok a levesek, amiknél nem kell sokat gondolkozni – csak előkapjuk a hűtőből, amink van, és már rotyog is valami finom a tűzhelyen.

A zöldséges krumplileves pont ilyen: egyszerű, laktató és annyira hálás alaprecept, hogy szinte bárhogyan variálhatjuk. Lehet beletenni régi kedvenceket, mint a sárgarépa vagy a zeller, de simán elbír néhány maradék zöldbabot, a tegnapról megmaradt fél hagymát vagy akár egy kanál tejfölt is, ha épp az kallódik a hűtő alján.

Ez a leves nem kér sokat – csak egy kis odafigyelést, némi fűszerezést, és a végén egy jó adag kenyérrel tunkolva olyan érzés, mintha puha, meleg ölelés.

 

Így készítsd el a Zöldséges krumplileves receptet!

Első lépésként előkészítjük az alapanyagokat: a burgonyát, a répát és a zellert hámozzuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsuk finomra, a szalonnát és a kolbászt szeleteljük fel ízlés szerint. A petrezselymet mossuk meg, rázzuk le róla a vizet, és vágjuk apróra – felét a levesbe, másik felét a galuskához fogjuk használni.

Zöldséges krumplileves

Egy nagyobb lábasban forrósítsunk fel egy evőkanál zsírt, és pároljuk üvegesre a hagymát. Ezután pirítsuk meg rajta a szalonnát, majd adjuk hozzá a kolbászt, a répát és a zellert is, és süssük még 1-2 percig.

A MyFarm zöldségkosár-előfizetésnek hála egész évben élvezhetjük a friss, vegyszermentes zöldségeket – közvetlenül a termelőktől, egyenesen az otthonunkba. Ez a gazdag, mégis pofonegyszerű krumplileves is ezekből a zamatos alapanyagokból készült, és pont ettől lett olyan, mintha egy napsütötte kertből került volna a tányérunkba.

Jöhet hozzá a krumpli, a petrezselyem, majd a fűszerek és öntsük fel az egészet vízzel. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon főzzük a levest kb. 25 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

Közben készítsük el a galuskát: egy kis tálban keverjük össze a tojást, az aprított petrezselymet, a lisztet és egy kevés sót. A massza legyen lágy, de ne folyós – ha túl híg, adjunk még hozzá egy kevés lisztet.

Ha a zöldségek már majdnem teljesen megfőttek, egy teáskanállal szaggassuk bele a galuska tésztát a levesbe. Néhány perc alatt készre fő – akkor jó, ha feljön a leves tetejére.

Most jöhet a habarás: a tejfölt keverjük simára egy evőkanál liszttel, majd merjünk hozzá néhány kanál forró levest, és keverjük csomómentesre. Ezután öntsük vissza a levesbe, alaposan keverjük el, és melegítsük össze pár perc alatt.

Kóstoljuk meg, és ha kell, igazítsunk az ízesítésen. Forrón, friss kenyérrel az igazi – és garantáltan mindenki jól fog lakni!

A recept létrejöttét a MyFarm támogatta.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

A galuskába csempészhetünk egy csipet szerecsendiót is, ami szépen kiemeli a petrezselyem frissességét.

A recept támogatója:

MyFarm_logo_black

Hozzávalók

  • 500 g burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db kisebb zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1200 ml víz
  • 120 g kolbász
  • 150 g szalonna
  • ½ csokor petrezselyem
  • 150 g tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 ek zsír
  • 1 tk kömény
  • 2 db babérlevél
  • ¼ tk őrölt bors
  • 1,5 tk só

 

Hozzávalók a galuskához:

  • 1 db tojás
  • ½ csokor petrezselyem
  • 2 ek liszt
  • ¼ tk só
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: