Hirdetés
tiramisu golyó recept

Tiramisu golyó

A recept támogatója:

bialetti logo

Hozzávalók

  • 200 g babapiskóta
  • 100 g mascarpone
  • 80 g lefőzött kávé
  • 40 g porcukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 10 g kakaópor

Ezek a sütés nélküli tiramisu golyók tökéletesek vendégváró falatkának, de akár egy hétköznapi délutánra is remek választás, ha valami kényeztető édességre vágyunk. Próbáld ki a klasszikus tiramisu ízvilágát új formában!

 

Így készítsd el a Tiramisu golyó receptet!

Kezdjük azzal, hogy a babapiskótát finom morzsává zúzzuk. Ezt legegyszerűbben egy aprítógéppel érhetjük el, de ha nincs kéznél, egy zárható tasakba téve és sodrófával átgörgetve is tökéletes lesz. Fontos, hogy egészen apró, homogén állagú legyen, hogy könnyen összeálljon majd a massza.

Nézd meg a többi TIRAMISU receptünket is! Kattints ide!

Egy nagy tálban keverjük össze a mascarponét, a porcukrot és a vanília kivonatot. Dolgozzuk simára, majd adjuk hozzá a lefőzött, már kihűlt kávét. Fontos, hogy a kávé ne legyen meleg, mert az lágyítja a mascarponét, és túl híg lesz a masszánk.

Ezután adjuk hozzá az összetört babapiskótát, és alaposan dolgozzuk össze. Az állagnak formázhatónak, de nem ragadósnak kell lennie. Ha túl lágy lenne, tegyük hűtőbe 10-15 percre, hogy könnyebben formázható legyen. Vagy adhatunk még hozzá egy kevés darált babapiskótát, amíg elérjük a kívánt állagot. (lásd a videóban a recept végén!)

Ha rajongsz a kávéért és a Squid Game ikonikus világáért, akkor a Bialetti legújabb kollekciója garantáltan a te stílusod!

A színes Thermic vagy Handle Mug segítségével fenntarthatóan élvezheted a kávédat, eldobható poharak nélkül. Válaszd a Squid Game kollekciót, és csempéssz egy kis izgalmat a reggeli kávézásaidba!

bialetti squid game kollekció

Most jöhet a formázás! Vegyünk egy-egy kisebb adag masszát, és formáljunk belőle egyenletes golyókat. Ebből a mennyiségből körülbelül 10 darab lesz. Ha elkészültünk, hempergessük meg őket kakaóporban, hogy megkapják a tiramisura jellemző, enyhén kesernyés külsőt. Ehhez egyszerűen szórjunk kakaóport egy kis tányérra, és forgassuk meg benne a golyókat, amíg szépen bevonódnak.

A kész tiramisu golyókat tegyük egy tálcára és már kínálhatjuk is. Ha van időnk pihentessük a hűtőben 1-2 órán át, hogy az ízek jobban összeérjenek.

Nézd meg a többi SÜTÉS NÉLKÜLI receptünket is!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Bialetti Magyarország támogatta.

TUTI TIPP

Ha még különlegesebbé szeretnénk tenni a tiramisu golyókat, adjunk a masszához egy evőkanál amaretto likőrt vagy rumot – ez mélyebb, karakteresebb ízt ad a desszertnek.

A recept támogatója:

bialetti logo

Hozzávalók

  • 200 g babapiskóta
  • 100 g mascarpone
  • 80 g lefőzött kávé
  • 40 g porcukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 10 g kakaópor
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: