Hirdetés
Töltött karalábé

Töltött karalábé

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 4 db karalábé
  • 500 g pulyka darálthús
  • 2 tk szárnyas fűszerkeverék
  • 2 tk szárított petrezselyem
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • ½ tk só
  • 40 g tej
  • 30 g vaj
  • 20 g parmezán
  • 1 tk szárított petrezselyem
  • ¼ tk őrölt szerecsendió
  • ¼ tk őrölt feketebors
  • 1 tk só

A töltött karalábé az a fogás, ami igazán látványos, mégis pofon egyszerű: néhány zsenge karalábé, egy fűszeres pulykás töltelék, egy selymes karalábépüré – és máris kész egy olyan ebéd vagy vacsora, ami egyszerre mutatós, tápláló és könnyen emészthető.

Így készítsd el a Töltött karalábé receptet!

Így készítsd el a Töltött karalábé receptet!

Készítsük el a tölteléket. Aprítsuk finomra a fél fej vöröshagymát, adjuk hozzá az 500 g darált pulykahúst, majd szórjuk meg 2 teáskanál szárnyas fűszerkeverékkel és 2 teáskanál szárított petrezselyemmel. Gyúrjuk össze és tegyük félre, amíg előkészítjük a zöldségeket.

Mossuk meg a karalábékat, majd hámozzuk meg. Vágjuk le vékonyan az alját, hogy stabilan álljon. Majd vágjuk le a tetejét is, nagyjából 2 centimétert, és óvatosan vágjuk ki a belsejüket úgy, hogy körülbelül fél cm vastag faluk maradjon.

Töltött karalábé recept

A húst osszuk négy részre, majd töltsük meg vele a karalébák belsejét úgy, hogy a tetejét formázzuk gombócokká, így kiemelkedik majd a hús. (lásd videó).

Plusz tipp! Ha már a klasszikus ízeknél időzünk, vess egy pillantást az Ízmester fűszerek megújult csomagolására is! A jól megszokott minőség most modern, letisztult külsőben tér vissza – mert a fűszerezés lehet egyszerre ínycsiklandó és stílusos.

Ízmester fűszer

Helyezzük a megtöltött karalábékat egy sütőtálba, öntsünk alá egy kevés vizet vagy alaplevet, hogy szaftos maradjon, és 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 50-60 percig lefedve. Ha letelt az idő, vegyük le a fedőt és süssük további 15 percig, amíg a teteje szépen megpirul.

Amíg a hús sül, a félretett karalábé belsejét és a levágott “kalapokat” vágjuk kockákra, majd egy kis lábasban főzzük meg enyhén sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen megpuhul. Szűrjük le, majd adjunk hozzá vajat, reszelt parmezánt, még petrezselymet, őrölt szerecsendiót, őrölt borsot, és sót. Pürésítsük botmixerrel vagy krumplinyomóval.

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

A darált húshoz keverhetünk egy evőkanál finomra vágott friss koriandert, a töltelék elkészítésekor. A friss zöldfűszer lágyan beleolvad a húsba, és a sütés során még jobban kiemeli a töltelék frissességét.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 4 db karalábé
  • 500 g pulyka darálthús
  • 2 tk szárnyas fűszerkeverék
  • 2 tk szárított petrezselyem
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • ½ tk só
  • 40 g tej
  • 30 g vaj
  • 20 g parmezán
  • 1 tk szárított petrezselyem
  • ¼ tk őrölt szerecsendió
  • ¼ tk őrölt feketebors
  • 1 tk só
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: