Hirdetés
Sajtos-szezámmagos kréker

Sajtos-Szezámmagos Kréker

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 200 g vaj
  • 330 g joghurt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek zsír
  • 200 g reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 3 tk só
  • szezámmag
  • kenéshez 1 tojás

A sajtos-szezámmagos kréker elkészítéséhez a hozzávalókat kimérjük majd egy dagasztó tálban, vagy dagasztó gépben 10-15 percig gyúrjuk.

Ha készen van a tésztánk, 3-4 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen nyújtani. A tésztát kb fél centiméter vastagra nyújtjuk, majd szaggatóval formázzuk. Én egy nagyobb habcső belső kerek oldalát használtam, hogy kisebb kör formákat kapjak, de bármilyet választhatunk hozzá.

A sütőpapírral bélelt tepsire viszonylag közel pakoltam fel a kiszaggatott tésztát, mert nem fog szétterülni, így egyszerre sokat meg tudunk sütni. 

A tetejét lekentem tojással majd megszórtam szezámmaggal.

Mehet a sütőbe 170 C fokra, 12 percre.

Sajtos-szezámmagos kréker

TUDTAD?

A szezámmag telítetlen zsírsavakban gazdag, kiváló A-, B1-, B2-, E-vitamin forrás. Jót tesz a csontozatnak és koleszterincsökkentő hatású.

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 200 g vaj
  • 330 g joghurt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek zsír
  • 200 g reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 3 tk só
  • szezámmag
  • kenéshez 1 tojás
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: