Hirdetés
Paradicsomos-mozzarellás töltött csirkemell

Paradicsomos-mozzarellás töltött csirkemell

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 600 g csirkemell filé
  • 100 g prosciutto sonka
  • 125 g mozzarella
  • 60 g szárított paradicsom
  • 30 g vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • ½ tk morzsolt bazsalikom
  • ½ tk szárított fokhagyma
  • ¼ tk fekete bors
  • ½ tk só

Ha egy igazán ízletes és szaftos csirkemellet szeretnénk készíteni, akkor ez a recept tökéletes választás! A serrano sonka sóssága, a szárított paradicsom intenzív zamata és az olvadó mozzarella együtt fantasztikus kombinációt alkot.

Egyszerű, de mégis különleges fogás, amit könnyen elkészíthetünk akár hétköznap, akár egy ünnepi vacsorára.

 

Így készítsd el a Paradicsomos-mozzarellás töltött csirkemell receptet!
Előmelegítés és előkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, légkeveréses fokozaton. Amíg a sütő melegszik, készítsük elő az alapanyagokat: a mozzarellát vágjuk szeletekre, mossuk meg és tisztítsuk meg a húst.

Paradicsomos-mozzarellás töltött csirkemell recept

A csirkemellek előkészítése

A csirkemelleket hosszában vágjuk be, hogy zsebet alakítsunk ki bennük – vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen! Sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg a szárított fokhagymával és morzsolt bazsalikommal.

A töltelék összeállítása

Nyissuk szét a csirkemelleket, és töltsük meg teljes hosszában a mozzarellával és a szárított paradicsommal. Hajtsuk vissza a csirkemellek tetejét. Fűszerezzük kívülről is a húsokat. Ezután a serrano sonka szeleteket tegyük egymás mellé, úgy, hogy részben fedjék egymást, majd takarjuk be vele a csirkemelleket.

Az Ízmester Szárított Paradicsom az olasz konyha esszenciája: gazdag, koncentrált ízvilága minden ételt feldob, legyen szó tésztáról, pizzáról vagy mediterrán salátáról. Az aszalt paradicsom tele van antioxidánsokkal és értékes vitaminokkal, miközben az íze még karakteresebb, mint a friss változaté. Ha egy csipetnyi napsütötte Olaszországot szeretnél a tányérodra varázsolni, ez a tökéletes választás!

Ízmester Szárított Paradicsom

Sütés

Egy hőálló tálat kenjünk ki egy kevés olívaolajjal. Tegyük át a csirkemelleket a sütőtálba. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és tegyünk rájuk egy-egy vékony szelet vajat. Ezután fedjük le alufóliával. Helyezzük az előmelegített sütőbe, és 180°C-on süssük 30 percig.

Fólia le, ropogós kéreg fel!

A 30 perc letelte után vegyük le a fóliát, emeljük a sütő hőmérsékletét 200°C-ra, és további 10 percig süssük, hogy a teteje szépen megpiruljon.

Pihentetés és tálalás

A sütőből kivéve hagyjuk pihenni a csirkemelleket 5 percig. Ezután vágjuk szeletekre, és tálaljuk friss salátával, rizzsel vagy grillezett zöldségekkel.

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Ha még szaftosabb csirkére vágysz, akkor sütés előtt 100 ml alaplével vagy fehérborral meglocsolhatod a tepsiben. Ez gőzös környezetet teremt, és még ízletesebbé teszi a húst.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 600 g csirkemell filé
  • 100 g prosciutto sonka
  • 125 g mozzarella
  • 60 g szárított paradicsom
  • 30 g vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • ½ tk morzsolt bazsalikom
  • ½ tk szárított fokhagyma
  • ¼ tk fekete bors
  • ½ tk só
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: