Hirdetés
Így készítsünk Olaszos pecsenyét!

Olaszos pecsenye

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 4 szelet sertés karaj
  • 2 tk Ízmester Sült hús és pecsenye fűszerkeverék
  • 400 ml passzírozott paradicsom
  • 100 ml víz
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 tk oregano
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk szárított fokhagyma
  • 2 tk cukor
  • 1/2 tk só

A pecsenye a magyar konyha egyik legkedveltebb fogása, amit általában szaftosra sütött vagy párolt húsok jellemeznek, gazdag fűszerezéssel és ízletes szafttal. Leggyakrabban sertésből vagy szárnyasokból készítjük, és a klasszikus változatokat a hagyományos magyar fűszerek, például pirospaprika, fokhagyma és bors teszik igazán karakteressé. A pecsenyék különlegessége, hogy egyszerű hozzávalókból is kihozhatjuk a legjobbat, hiszen a megfelelő fűszerezés és a sütési technika garantálja az omlós, szaftos végeredményt.

Ez a paradicsomos, fűszeres pecsenye egy mediterrán hangulatú változat, amiben az olasz fűszerek és a zamatos paradicsomszósz tökéletesen kiegészítik a szaftosra párolt húst. Könnyen elkészíthető, laktató és változatosan tálalható – akár friss kenyérrel, rizzsel vagy tésztával. Ha egy kiadós, mégis különleges fogásra vágyunk, érdemes kipróbálni!

Olaszos pecsenye recept

Így készítsd el az Olaszos pecsenye receptet!

Első lépésként a sertéskarajt készítjük elő: a húst klopfoljuk ki, hogy egyenletes vastagságú legyen, így sütés közben egyformán átsül. Ezután szórjuk meg mindkét oldalát a pecsenye fűszerkeverékkel, alaposan dörzsöljük bele, majd tegyük félre legalább 15 percre, hogy az ízek átjárják a húst. Ha van időnk, előző nap is előkészíthetjük és pihentethetjük a hűtőben egy éjszakán át.

Az Ízmester Sült hús és pecsenye fűszerkeverék tökéletes választás, ha ízgazdag pecsenyét szeretnénk készíteni. A gondosan válogatott fűszerek harmonikus keveréke kiemeli a hús természetes ízét, miközben kellemesen fűszeres és szaftos végeredményt biztosít. Mindezt mesterséges adalékanyagok nélkül készül!

Ízmester Sült hús és pecsenye fűszerkeverék

Hevítsünk kevés olívaolajat egy serpenyőben, majd magas hőfokon kérgesítsük a hús mindkét oldalát. Szedjük ki a húst és öntsünk még egy kis olívaolajat a serpenyőbe. Adjuk hozzá a paradicsomlevet, a vizet, a balzsamecetet és a fűszereket. A parmezánt reszeljük le, majd adjuk azt is a szószhoz. Keverjük el, majd helyezzük vissza a húsokat a szószba.

Nézd meg a többi TÉSZTÁS receptet is! Kattint ide!

Közepes hőfokon pároljuk 30-35 percig. Közben tegyünk fel bő vizet forrni, majd főzzünk ki benne 400 g tésztát. Ha kész, szűrjük le a tésztát és tálaljuk a hússal.

Az étel illatos, fűszeres és tökéletes választás egy ízletes, olaszos hangulatú ebédhez vagy vacsorához.

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Sertéskaraj helyett csirkemellből vagy csirkecombból is elkészíthetjük. A csirkemell esetében rövidebb sütési idővel számoljunk, míg a csirkecomb kissé hosszabb sütést igényel, hogy tökéletesen omlós legyen.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 4 szelet sertés karaj
  • 2 tk Ízmester Sült hús és pecsenye fűszerkeverék
  • 400 ml passzírozott paradicsom
  • 100 ml víz
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 tk oregano
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk szárított fokhagyma
  • 2 tk cukor
  • 1/2 tk só
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: