A pecsenye a magyar konyha egyik legkedveltebb fogása, amit általában szaftosra sütött vagy párolt húsok jellemeznek, gazdag fűszerezéssel és ízletes szafttal. Leggyakrabban sertésből vagy szárnyasokból készítjük, és a klasszikus változatokat a hagyományos magyar fűszerek, például pirospaprika, fokhagyma és bors teszik igazán karakteressé. A pecsenyék különlegessége, hogy egyszerű hozzávalókból is kihozhatjuk a legjobbat, hiszen a megfelelő fűszerezés és a sütési technika garantálja az omlós, szaftos végeredményt.
Ez a paradicsomos, fűszeres pecsenye egy mediterrán hangulatú változat, amiben az olasz fűszerek és a zamatos paradicsomszósz tökéletesen kiegészítik a szaftosra párolt húst. Könnyen elkészíthető, laktató és változatosan tálalható – akár friss kenyérrel, rizzsel vagy tésztával. Ha egy kiadós, mégis különleges fogásra vágyunk, érdemes kipróbálni!
Így készítsd el az Olaszos pecsenye receptet!
Első lépésként a sertéskarajt készítjük elő: a húst klopfoljuk ki, hogy egyenletes vastagságú legyen, így sütés közben egyformán átsül. Ezután szórjuk meg mindkét oldalát a pecsenye fűszerkeverékkel, alaposan dörzsöljük bele, majd tegyük félre legalább 15 percre, hogy az ízek átjárják a húst. Ha van időnk, előző nap is előkészíthetjük és pihentethetjük a hűtőben egy éjszakán át.
Az Ízmester Sült hús és pecsenye fűszerkeverék tökéletes választás, ha ízgazdag pecsenyét szeretnénk készíteni. A gondosan válogatott fűszerek harmonikus keveréke kiemeli a hús természetes ízét, miközben kellemesen fűszeres és szaftos végeredményt biztosít. Mindezt mesterséges adalékanyagok nélkül készül!
Hevítsünk kevés olívaolajat egy serpenyőben, majd magas hőfokon kérgesítsük a hús mindkét oldalát. Szedjük ki a húst és öntsünk még egy kis olívaolajat a serpenyőbe. Adjuk hozzá a paradicsomlevet, a vizet, a balzsamecetet és a fűszereket. A parmezánt reszeljük le, majd adjuk azt is a szószhoz. Keverjük el, majd helyezzük vissza a húsokat a szószba.
Nézd meg a többi TÉSZTÁS receptet is! Kattint ide!
Közepes hőfokon pároljuk 30-35 percig. Közben tegyünk fel bő vizet forrni, majd főzzünk ki benne 400 g tésztát. Ha kész, szűrjük le a tésztát és tálaljuk a hússal.
Az étel illatos, fűszeres és tökéletes választás egy ízletes, olaszos hangulatú ebédhez vagy vacsorához.
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Dizájnkonyha | Takács Kriszti (@dizajnkonyha) által megosztott bejegyzés