Hirdetés
Mangó-maracuja jégkrém

Mangó-maracuja jégkrém

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 400 g habtejszín
  • 50 g fehércsokoládé
  • 1 tk vanília kivonat

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 150 g maracujaszörp
  • 150 g mangószörp
  • 4 g pektin

 

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 200 g fehércsokoládé
  • 50 g mandula

Ha egyszer kipróbáljuk a házi jégkrémkészítést, nehéz lesz visszatérni a boltira. Nemcsak az íze más – frissebb, természetesebb, krémesebb –, hanem tudjuk, mi van benne, és úgy alakíthatjuk az ízeket, ahogy épp kedvünk tartja. Nincs szükség jégkrémgépre sem, csak egy kis kreativitásra, és néhány szilikon forma is jól jöhet.

A mangó és maracuja szörp édes-tropikus kombinációja remekül illik a lágy tejszínhez, a roppanós fehércsoki-mandula bevonat pedig az egész koronája lesz.

Így készítsd el a Mangó-maracuja jégkrém receptet!

Így készítsd el a Mangó-maracuja jégkrém receptet!

Kezdjük az alapkrémmel: A fehércsokit daraboljuk fel, majd tegyünk egy hőálló tálba 50 grammot. A tejszínből 200 ml mennyiséget melegítsünk fel (ne forraljuk), majd öntsük a fehércsokira. Keverjük el és tegyük be a hűtőbe hűlni.

Amíg hűl, készítsük el a gyümölcsös tölteléket. Egy kis lábosban mérjük ki a mangó- és maracujaszörpöt. Adjuk hozzá a pektint, majd alacsony hőfokon melegítsük össze, keverjük folyamatosan, míg be nem sűrűsödik. Ez adja majd a jégkrémünk gyümölcsös rétegét.

Ha kész öntsük egy kisebb tálba és hagyjuk kihűlni. Ha megvan töltsük habzsákba. A tejszínhez öntsük hozzá a kihűlt tejszínes-fehércsokis keveréket, majd adjunk hozzá egy kevés vaníliát. Habosítsuk fel, amíg kemény hab nem lesz belőle. Töltsük ezt is habzsákba.

A maracuja és a mangó a Spájz Szörpök két ellenállhatatlan trópusi szörpje – tökéletes alapjai ennek a házi, gyümölcsösen krémes jégkrémnek! Szerezd be őket a webshopból, és kísérletezz bátran saját ízkombinációkkal is.

Spáj Szörp Maracuja szörp mangószörp

Most jöhet az összeállítás: a formákat kezdjük el megtölteni egy réteg tejszínes habbal, kanalazzunk rá vagy töltsünk bele egy csík gyümölcstölteléket a habzsákból, majd ismét tejszínt. Egy kis pálcikát is illesszünk bele, a tetejét simítsuk le és mehetnek a fagyasztóba minimum 4-6 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakát pihennek.

Amikor teljesen megfagytak, vegyük ki a szilikonformából, mártsuk bele a maradék gyümölcsös krémbe és szilikonos sütőpapírra téve tegyük vissza a fagyasztóba 2-3 órára.

Ezután jöhet a díszítés: a 200 gramm fehércsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá az apróra vágott mandulát. Egyesével mártsuk bele a jégkrémeket a fehércsokis mandulás bevonatba, vagy csak csorgassuk rá, hogy rusztikusabb, hullámos mintát kapjunk. Tegyük vissza még egy órára a fagyasztóba, és már tálalhatjuk is.

Akár vendégvárónak, akár magunknak egy nyári délutánra – ez a jégkrém garantáltan nagy kedvenc lesz.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a SPÁJZ SZÖRP támogatta.

TUTI TIPP

Ha igazán friss gyümölcsízt szeretnénk, keverjünk a szörphöz egy kis friss mangópürét vagy pár szem maracuja magos húsát – ettől még zamatosabb és textúrában izgalmasabb lesz a töltelék. A bevonathoz pedig próbáljuk ki a pirított mandulát, mert még intenzívebb ízt ad a roppanós rétegnek!

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 400 g habtejszín
  • 50 g fehércsokoládé
  • 1 tk vanília kivonat

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 150 g maracujaszörp
  • 150 g mangószörp
  • 4 g pektin

 

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 200 g fehércsokoládé
  • 50 g mandula
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: