Hirdetés
Brownie mindig jöhet pár szelettel.

Málnás GM Brownie

Hozzávalók

  • 225 g vaj
  • 500 g cukor
  • 100 g kakaó
  • 180 g gluténmentes lisztkeverék
  • 4 tojás
  • 2 tk vanília kivonat
  • 150 g málna

A vajat felkockázom és kimérem hozzá a cukrot. Válasszunk mikrózható edényt. Érdemesebb vajat használni, mert sokkal finomabb lesz tőle.

Az edényt tegyük mikróba 30 másodpercre. Keverjük el, majd mehet ismét 30 másodperc mikró. Megint keverjük el és ismét 30 mp mikrózás következik. Összesen 3 alkalommal tegyük be és keverjük meg közben. 

Robotgép vagy kézi habverő segítségével keverjük simára, amíg fényes keveréket nem kapunk. A cukor nem fog teljesen elolvadni, de az nem is baj.

Ezután hagyjuk kihűlni. Utána jöhet hozzá a tojás, amit egyenként adjunk hozzá, keverjünk el, majd jöhet a következő tojás.

Brownie mindig jöhet pár szelettel.

Ha ezt is simára kavartuk, mehet bele a vanília és a kakaó, keverjük el. Ezután nagyjából 3 részletben adom hozzá a lisztet. Itt már egy elég nyúlós tésztát kapunk, így könnyebb lesz robotgéppel összedolgoznunk a tésztát.

Ha simára kevertük adjuk hozzá a málna felét (én fagyasztottat használtam, kiolvasztás nélkül)

Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm a masszát (én egy 25×30 cmes méretűt használtam.)

A tetejére pedig rászórom a maradék málnát.

Légkeverésen 50 percig 170 C fokon sütöm.

TUDTAD?

Egyes elbeszélések szerint a brownie feltalálása a véletlen műve volt, amikor is egy szakács véletlenül elfelejtett sütőport tenni a készülő csokoládé tortába!

Hozzávalók

  • 225 g vaj
  • 500 g cukor
  • 100 g kakaó
  • 180 g gluténmentes lisztkeverék
  • 4 tojás
  • 2 tk vanília kivonat
  • 150 g málna
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: