Hirdetés
Spagetti pite

Spagetti pite

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 300 g spagetti
  • 20 g olvasztott vaj
  • 45 g parmezán
  • 1 csomag mozzarella
  • 1 ek kenyérmorzsa
  • 1 ek vaj

 

Hozzávalók a szószhoz:

  • 500 g darált sertéshús
  • 650 ml passzírozott paradicsom
  • 1 csomag Paradicsomos-fokhagymás fűszerpác
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • ¼ tk őrölt fekete bors
  • 1 tk só

Mindenki imádja a spagettit, de valljuk be, néha ránk jön a vágy valami újra, valami extrára! Ha unod a klasszikus tésztázást, de nem mondanál le a bolognai ragu és a krémes sajtok csábító öleléséről, akkor itt az ideje, hogy belevágj a spagetti pite elkészítésébe!

Ez a recept pont az, ami a hétköznapi vacsorát különlegesebbé varázsolja, ráadásul szuperül mutat majd a következő családi ebéd vagy baráti összejövetel asztalán. Kényelmes, mégis elegáns, és garantáltan mindenki odáig lesz érte!

Spagetti pite recept

Így készítsd el a Spagetti pite receptet – Lépésről lépésre

A spagetti pite elkészítése sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk! Csak kövessük a lépéseket, és hamarosan mi is egy igazi olaszos remekművel büszkélkedhetünk majd.

Kezdjük a pite lelkével, a raguval! Egy serpenyőben forrósítsunk fel 2 evőkanál olívaolajat. Dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát, adjunk hozzá a darált sertéshúst, és folyamatosan kevergetve pirítsuk. Amikor a hús kifehéredett, adjuk a sót és a borsot.

Keverjük össze, majd öntsük fel a folyékony fűszerpáccal és a passzírozott paradicsommal. Fedő alatt, közepes lángon főzzük legalább 20 percig, majd vegyük le a fedőt és főzzük további 20 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Minél tovább fő, annál ízletesebb lesz!

Nincs időd órákig pácolni, de vágysz az isteni ízekre? Az Ízmester folyékony fűszerpácokkal percek alatt turbózhatod fel ételeidet! Csak ráöntöd, és már sütheted is! Legyen szó húsról, zöldségről vagy tofuról, az Ízmester pácokkal garantált a siker. Felejtsd el a bonyolult előkészületeket, és élvezd az azonnali ízorgiát!

Ízmester fűszerpác

Közben lássunk hozzá a spagetti főzéséhez. Egy nagy lábasban forraljunk fel bő vizet, sózzuk meg alaposan, majd dobjuk bele a spagettit. Főzzük al dente-re, azaz haraphatóra (kb 8 perc), hiszen a sütőben még tovább puhul majd. Ha elkészült, szűrjük le, és tegyük félre egy pillanatra.

Inspirálódj hétről-hétre receptjeinkből! Kattints ide és nézd meg a többi főétel receptünket!

Amíg a tészta még meleg, forgassuk össze az olvasztott vajjal és a reszelt parmezán sajttal. Ez a lépés kulcsfontosságú, mert ettől lesz a pite alapja igazán ízletes. Egy kb 28-30 cm átmérőjű tortaformát kenjünk ki vékonyan vajjal, majd szórjuk meg a kenyérmorzsával. Ez segít majd abban, hogy a pite könnyen kijöjjön a formából. A bevajazott, sajtos spagettit szépen rendezzük el a forma alján. Próbáljuk meg úgy elrendezni, hogy nagyjából vízszintes legyen.

Így készítsd el a Spagetti pite receptet

Amikor a ragu elkészült kanalazzuk a spagetti tetejére és szépen oszlassuk el egyenletesen. A tetejére rakjunk egy csomag felszeletelt vagy nagyobb darabokra tépkedett mozzarellát.

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, légkeveréses funkción. Tegyük be a spagetti pitét a forró sütőbe, és süssük 15 percig. A cél, hogy a sajt szépen megolvadjon és aranybarnára piruljon a tetején, a spagetti szélei pedig ropogósak legyenek.

Ha a pite elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk állni 5-10 percig, mielőtt felvágjuk és óvatosan távolítsuk el a tortaforma oldalsó gyűrűjét. Tálaláskor díszítsük friss bazsalikomlevelekkel, vagy kínáljuk mellé egy könnyed, friss salátával. Ez a spagetti pite nemcsak laktató és ízletes, de rendkívül mutatós is, így garantáltan elnyeri mindenki tetszését!

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Amikor a kifőtt tésztát összekevered a vajjal és a parmezánnal, üss hozzá egy tojást is – ez extra tartást ad az alapnak, így szeleteléskor nem fog szétcsúszni. Ha pedig igazán pazar élményt akarsz, a mozzarella alá rejts egy-két szelet vékonyra vágott pepperonit vagy füstölt sajtot is – brutál jó lesz tőle az ízréteg!

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 300 g spagetti
  • 20 g olvasztott vaj
  • 45 g parmezán
  • 1 csomag mozzarella
  • 1 ek kenyérmorzsa
  • 1 ek vaj

 

Hozzávalók a szószhoz:

  • 500 g darált sertéshús
  • 650 ml passzírozott paradicsom
  • 1 csomag Paradicsomos-fokhagymás fűszerpác
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • ¼ tk őrölt fekete bors
  • 1 tk só
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: