A melegszendvicskrém igazi retró klasszikus – sokunk gyerekkorának egyik legemlékezetesebb íze. Ott volt a szilveszteri vagy farsangi bulikon, a tévé előtti vacsorákon, vagy épp egy gyors hétköznapi reggelen, amikor csak bedobtuk a kenyérszeleteket a sütőbe, és máris illatozott a konyha.
Az üzletek polcain ma is sorakoznak a különböző konzerves változatok. Ezek azonban gyakran tartalmaznak felesleges adalékanyagokat, állagjavítókat, tartósítószereket, vagy silány minőségű alapanyagokat, miközben ízre gyakran túl sósak, zsírosak, vagy épp egysíkúak. Ráadásul egy kis konyhai kreativitással pillanatok alatt elkészíthetjük otthon is – sokkal finomabb, frissebb, személyre szabhatóbb verzióban.
A házi melegszendvicskrém nemcsak jobb ízű, de pontosan tudjuk, mi került bele. Használhatunk hozzá jóféle kolbászt, sajtot, igazi fűszereket, és még egy kis mustárt is, amitől igazán karakteres lesz. A legjobb benne, hogy előre is elkészíthető, így reggel csak kenni kell, és mehet is a sütőbe. A retró életérzés marad – de sokkal jobb ízélménnyel és kevesebb kompromisszummal.
Így készítsd el a Magyaros melegszendvicskrém receptet!
Kezdjük azzal, hogy előkészítjük az alapanyagokat. Vágjuk kisebb darabokra a kolbászt és a vöröshagymát, majd tegyük ezeket aprítógépbe vagy késes robotgépbe. Dolgozzuk össze, amíg egynemű, finomra darált masszát nem kapunk. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót: reszelt sajtot, mustárt, tejfölt, csemege fűszerpaprikát, őrölt köményt és egy kevés sót is. Dolgozzuk össze újra, hogy minden szépen elkeveredjen, és krémes, jól kenhető állagú elegyet kapjunk.
Legyen szó klasszikus csemege ízről, csípősebb változatról vagy karakteres magos mustárról, az Ízmester kínálatában minden mustárrajongó megtalálja a kedvencét!
Tökéletes választás szendvicskrémekhez, pácokhoz vagy akár egy egyszerű virsli mellé – ezek a tartósítószer-mentes mustárok nem csak kiegészítenek, hanem ízt adnak az egész fogásnak.
Kenjük meg a krémmel a felszeletelt kenyeret – friss vagy enyhén pirított kenyérre is szuperül működik –, majd toljuk be a 180°C-ra előmelegített sütőbe. Süssük 13-15 percig, amíg a teteje enyhén megpirul. Ha szeretnénk a tetejére tehetünk még reszelt sajtot vagy fürjtojást is.
Tálaljuk frissen, de a krémet akár előző nap is elkészíthetjük – hűtőben lezárt dobozban tárolva 2–3 napig eláll. Kínálhatjuk mellé savanyúsággal, lilahagymakarikákkal vagy friss petrezselyemmel megszórva.
Ez a magyaros házi melegszendvicskrém igazi közönségkedvenc lesz – gyors, egyszerű és minden falatjában benne van a hazai ízvilág!
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
DIZKO | Takács Kriszti (@dizkomagazin) által megosztott bejegyzés