A chia puding nemcsak gyors és egészséges, hanem elképesztően finom is! A kókusztej krémessége, a banán természetes édessége és a kakaó mély, csokoládés íze tökéletes harmóniát alkot ebben az egyszerűen elkészíthető finomságban.
Ráadásul előző este összedobjuk, és másnap már kanalazhatjuk is – ennél könnyebb reggelit vagy desszertet nehéz találni!
Miért érdemes chia magot fogyasztani?
A chia mag az egyik legnépszerűbb superfood az egészséges táplálkozás világában – és nem véletlenül! Ez az apró mag, ami az azték zsálya (Salvia hispanica) növényből származik, tele van tápanyagokkal, és rendkívül sokoldalúan felhasználható.
Egyrészt kiváló rostforrás, ami hozzájárul az emésztés egészségéhez, másrészt tele van omega-3 zsírsavakkal, amik támogatják a szív- és érrendszer működését. Ezen kívül jó növényi fehérjeforrás, tele van antioxidánsokkal, és segíthet a vércukorszint stabilizálásában is. Az alacsony glikémiás indexű, hosszan felszívódó energiaforrások közé tartozik.
Amikor vízzel vagy növényi tejjel érintkezik, géles állagot vesz fel, így tökéletes alapja lehet pudingoknak, smoothie-knak vagy éppen reggeli kásáknak.
Így készítsd el a Kókuszos-kakaós chia puding receptet!
Egy kisebb méretű tálba mérjük ki a hozzávalókat. A banánt hámozzuk meg és daraboljuk hozzá.
Hozzáöntjük a kókusztejet, majd botmixerrel pépesítjük, amíg teljesen krémes állagot nem kapunk.
Kóstoljuk meg és ha édesebben szeretnénk, bátran tehetünk bele egy kis plusz rizsszirupot vagy akár datolyapasztát is.
Öntsük két pohárba vagy kisebb tárolóba, befőttes üvegbe. A tetejére kanalazhatunk még egy kevés joghurtot, magvakat vagy banán szeleteket is adhatunk hozzá.
Fedjük le, tegyük a hűtőbe legalább 2-3 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át hagyjuk pihenni. Ezalatt a chia magok magukba szívják a folyadékot, és selymesen krémes állagot kapunk.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el nézd meg ezt a videót!