Hirdetés
kávés piskótatekercs

Kávés piskótatekercs

A recept támogatója:

bialetti logo

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 db tojás
  • 120 g kristálycukor
  • 85 g finomliszt
  • 30 g kakaópor
  • 6 g keményítő
  • 1 tk őrölt kávé

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 200 ml habtejszín
  • 100 g étcsokoládé
  • 50 g főzött kávé
  • 50 g porcukor

A piskótatekercs igazi klasszikus desszert, ami generációkon átívelve hódította meg az édesszájúakat. Gyerekkorunkban a nagymamánk konyhájában leggyakrabban lekvárral töltve került az asztalra – puha, könnyű tésztájával és az édes, gyümölcsös réteggel maga volt a tökéletes házi sütemény. Az évek során azonban a piskótatekercsnek számos újragondolt változata született, amik között igazi ínyencségekre is bukkanhatunk.

A kávé rajongói különösen élvezhetik ennek a klasszikus édességnek egy modernebb, karakteresebb változatát: a kávés piskótatekercset. Ebben a receptben a hagyományos tésztát kakaó és őrölt kávé teszi gazdagabbá, míg a töltelék nem a megszokott lekvár, hanem egy selymes csokoládés-kávés krém, amely egyszerre selymes, telt és egy kis koffeines lendületet is ad.

Ha szereted a kávé és az étcsokoládé kesernyés édességét, ez a recept garantáltan az egyik kedvenced lesz!

kávés piskótatekercs recept

Így készítsd el a Kávés piskótatekercs receptet!
A piskóta tészta elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy nagy tálba tesszük, a sárgájákat külön készítjük elő. A tojásfehérjét kezdjük el habbá verni, majd mikor már kifehéredik hozzáadjuk a kristálycukor felét, majd kemény habbá verjük. Fontos, hogy a hab fényes és stabil legyen, hiszen ez adja a piskóta könnyedségét.

Egy másik tálban a tojássárgájákat a maradék cukorral habosra keverjük, amíg kivilágosodik és krémes állagú lesz. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, hogy a levegősségét megőrizzük. A lisztet, a kakaóport, a keményítőt és az őrölt kávét átszitáljuk, elkeverjük, majd több részletben a tojáshabhoz adjuk. Spatulával finoman összeforgatjuk, hogy a tészta ne törjön össze.

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, és egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A masszát egyenletesen eloszlatjuk (30×35 cm méretben) az előkészített tepsin, majd 8-10 perc alatt készre sütjük. Amint elkészült a sütőpapírt rajta hagyva, egy konyharuha segítségével még melegen feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni, hogy később könnyen feltekerhető maradjon.

Ha imádod a kávét és a Squid Game ikonikus világát, akkor a Bialetti legújabb kollekciója neked szól!

A trendin minimalista Thermic vagy Handle Mug segítségével fenntarthatóan viheted magaddal a kávéd, anélkül, hogy elviteles poharakra lenne szükséged. Válaszd a Squid Game kollekciót, és turbózd fel a reggeli kávézást egy adag izgalommal!

Bialetti Squid Game kollekció

A töltelék elkészítése

Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a csokoládékrémet. A csokoládét aprítsuk fel, majd öntsük hozzá a habtejszínt. Tegyük mikróba 2-3 percre. Pár percig állni hagyjuk, majd simára keverjük. Hozzáadjuk a frissen főzött kávét, majd az egészet alaposan elkeverjük. A krémet tegyük hűtőbe és hagyjuk teljesen lehűlni.

A tekercs összeállítása

A kihűlt piskótát óvatosan kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a csokoládés-kávés krémet. Ügyeljünk arra, hogy a szélekhez is jusson, így minden szeletben tökéletes egyensúlyban lesz a tészta és a töltelék. Ezután szorosan visszatekerjük, és a tekercset fóliába csomagolva legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek és a töltelék megdermedjen.

Próbáld ki a többi kávés receptet is! Kattints ide!

piskótatekercs recept

Tálalás

A piskótatekercset éles késsel szeleteljük, és ízlés szerint porcukorral, kakaóporral vagy extra kávéőrleménnyel megszórva kínáljuk. Minden falat egy kávéimádó álma: könnyed, krémes és ellenállhatatlanul csokoládés!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Bialetti Magyarország támogatta.

TUTI TIPP

Ha még karakteresebb kávé ízt szeretnénk, egy kevés espressóval meglocsolhatjuk a piskótát, mielőtt megtöltjük.

A recept támogatója:

bialetti logo

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 db tojás
  • 120 g kristálycukor
  • 85 g finomliszt
  • 30 g kakaópor
  • 6 g keményítő
  • 1 tk őrölt kávé

 

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 200 ml habtejszín
  • 100 g étcsokoládé
  • 50 g főzött kávé
  • 50 g porcukor
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: