Hirdetés
Egyserpenyős tojásos szendvics

Egyserpenyős tojásos szendvics

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 2 szelet cheddar sajt
  • 2 szelet minőségi sonka
  • Egy kevés vaj vagy olívaolaj a sütéshez
  • ¼ tk szárított fokhagyma
  • ¼ tk frissen őrölt fekete bors
  • ¼ tk só

Ez nem csupán egy recept, ez egy életmód-hack. Ez az az étel, amit egy lusta vasárnap délelőtt összedobsz magadnak egy jó kávé mellé, pizsamában. Ez az, amit a home office-ban két meeting között elkészítesz, és úgy érzed, mintha egy menő brunch-bárban ülnél. És ez az a megmentő vacsora egy végtelenül hosszú nap után, amikor a főzés gondolatára is csak egy fáradt sóhaj a válaszod.

A szépsége a zseniális egyszerűségében és a textúrák tökéletes harmóniájában rejlik. A tojás, ami palacsintaként öleli körbe a kenyérszeleteket, egyszerre puha és szaftos. A kenyér belülről kicsit megpárolódik a tojástól, kívülről viszont aranybarnára és ropogósra pirul a serpenyőben. A dupla réteg sajt pedig… nos, az olvadt sajt maga a folyékony boldogság, ami mindent összefog és egy új dimenzióba emel.

A sikerhez nincs szükség semmilyen különleges konyhai eszközre, csupán egy jó minőségű, tapadásmentes serpenyőre és néhány alapanyagra. Egy finom, minőségi cheddar sajt és egy jófajta sonka csodákra képes.

Így készítsd el az Egyserpenyős tojásos szendvics receptet!

Így készítsd el az Egyserpenyős tojásos szendvics receptet!

A tojás-alap: Egy kis tálban verd fel a két tojást egy villával. Ne vidd túlzásba, nem kell habosra verni, csak keveredjen el a sárgája a fehérjével. Sózd, borsozd ízlés szerint, és most jön a lényeg: szórj bele egy jó csipet fokhagyma granulátumot. Ez ad neki egy plusz, ellenállhatatlan ízréteget.

Melegíts! Egy közepes méretű, tapadásmentes serpenyőt tegyél közepes lángra. Dobj bele egy kis vajat vagy önts bele egy korty olajat, és hagyd felmelegedni. Fontos, hogy ne legyen túl forró a serpenyő, különben a tojás megég, mielőtt a kenyér megpirulna.

Öntés és áztatás: Öntsd a fűszeres tojáskeveréket a serpenyőbe, mintha csak egy rántottát készítenél. Azonnal helyezd bele a két szelet kenyeret, egymás mellé. Hagyd, hogy egy kicsit megszívják magukat a még folyékony tojással. Ez nagyjából 30-40 másodperc.

Ahogy az olvadt sajt és a ropogós kenyér teszi ezt a szendvicset különlegessé, úgy a fűszereid is akkor mutatják meg valódi erejüket, ha frissen őrlöd őket. Az Ízmester fűszermalmokkal egyetlen mozdulattal szabadíthatod fel a valódi aromákat! Érezd a különbséget, ahogy a csípős fekete bors illata betölti a konyhát, és egy új szintre emeli a főztjeidet!

Ízmester fűszermalom

A nagy fordítás: Amikor a tojás széle már kezd szilárdulni, de a közepe még picit remegős, jöhet a leglátványosabb mozdulat. Egy széles lapát segítségével, egy határozott mozdulattal fordítsd meg az egészet. Igen, a kenyerekkel együtt! A kenyerek lesznek most alul, a serpenyő alján, a megsült tojás pedig mint egy palacsinta, rajtuk terül el. Zseniális, ugye?

Rétegezz, mint egy profi! Most gyorsan kell dolgoznod. Mindkét kenyérszeletre tegyél egy-egy szelet cheddar sajtot. Erre jöhet a sonka, majd a sonkára a másik két szelet sajt. A dupla sajt réteg garantálja a maximális nyúlósságot.

Csomagolás és pirítás: Hajtsd be a serpenyő oldalán túllógó tojásrészeket a szendvicsre. Ezután a lapátoddal hajtsd félbe az egészet, az egyik kenyeret a másikra borítva. Nyomkodd le egy kicsit a lapáttal, és süsd mindkét oldalát 1-2 percig, amíg a kenyér szép aranybarna és ropogós nem lesz, a sajt pedig teljesen megolvad benne.

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Szórj egy kis chili pelyhet a tojásba, vagy tegyél a sajt alá néhány karika jalapeñót. Cseréld a cheddart füstölt sajtra vagy gruyère-re, a sonkát pedig prosciutto crudo-ra. Egy kanál pesztóval megkenve pedig egyenesen Olaszországban érezheted magad.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 2 szelet cheddar sajt
  • 2 szelet minőségi sonka
  • Egy kevés vaj vagy olívaolaj a sütéshez
  • ¼ tk szárított fokhagyma
  • ¼ tk frissen őrölt fekete bors
  • ¼ tk só
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: