Hirdetés
avokádós hummusz

Avokádós Hummusz

Hozzávalók

  • 480 g csicseriborsó
  • 2 érett avokádó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml víz
  • 50 ml olívaolaj
  • 60 g zabkrém vagy joghurt
  • 3 ek tahini
  • 2 tk római kömény
  • ½ tk chili
  • 3 ek lime vagy citromlé
  • 1 + ½ tk só

A konzerv csicseriborsó levét szűrjük le. Az avokádót távolítsuk el a héjából. 

Mérjük ki a hozzávalókat, majd konyhai aprítóval kezdjük el pürésíteni. Addig csináljuk ezt, míg minden hozzávaló jól összeáll és megfelelően krémes lesz.

A fűszerezést kedvünk szerint módosíthatjuk, ízlés szerint. 

avokádó hummusz

Ha szeretnénk még krémesebbé tenni, a víz helyett használhatjuk a csicseriborsó levét is.

A leírt mennyiség 3 db 200 ml űrtartalmú befőttes üvegre elég. A krém pár napig hűtőben eltartható, természetes módon az avokádó azonban kicsit elszíneződik így érdemes frissen tálalni. 

Fogyaszthatjuk pirítóson, szendvicsben, főételek mellé, tésztaételekbe “pesto”ként is.

 

Próbáld ki a többi hummusz receptünket is!

Sütőtökös Hummusz

Céklás Hummusz

TUTI TIPP

Ha szeretnéd elkerülni a puffadást távolítsd el a csicseriborsó héját! Ehhez öntsd bő vízbe, majd a kezeid között óvatosan morzsold össze a szemeket!

Hozzávalók

  • 480 g csicseriborsó
  • 2 érett avokádó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml víz
  • 50 ml olívaolaj
  • 60 g zabkrém vagy joghurt
  • 3 ek tahini
  • 2 tk római kömény
  • ½ tk chili
  • 3 ek lime vagy citromlé
  • 1 + ½ tk só
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: