Hirdetés
Zöldségleves daragaluskával

Zöldségleves daragaluskával

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

Hozzávalók a daragaluskához:

  • 1 db tojás
  • 100 g búzadara
  • 20 g olívaolaj
  • 1 tk szárított petrezselyem
  • ½ tk só

 

Hozzávalók a leveshez:

  • ~1500 ml víz
  • 2 db kisebb sárgarépa
  • 1 db kisebb zeller
  • 2 db kisebb burgonya
  • 100 g zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek olívaolaj
  • ½ tk őrölt bors
  • 1 tk só

A levesek nemcsak finomak, hanem egészségünk szempontjából is rendkívül fontosak. Egy tányér forró leves nemcsak megnyugtat és felmelegít a hűvösebb napokon, hanem hidratál, támogatja az emésztést, és könnyen emészthető tápanyagokat biztosít.

A zöldségleves ráadásul tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, és hozzájárul a szervezet folyadék egyensúlyának fenntartásához. Érdemes tehát rendszeresen beilleszteni az étrendünkbe.

Zöldségleves daragaluskával recept

Így készítsd el a Zöldségleves daragaluskával receptet!

Kezdjük a daragaluska tésztájával. Egy tálban verjük fel a tojást, adjuk hozzá az olívaolajat, a sót és a szárított petrezselymet. Szép lassan keverjük bele a búzadarát, hogy egynemű masszát kapjunk. Fedjük le a tálat, és hagyjuk pihenni legalább 15 percig, hogy a dara megduzzadjon és a massza összeálljon.

Amíg a galuska pihen, készítsük elő a zöldségeket. A sárgarépát, a zellert és a burgonyát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb, egyforma darabokra, hogy egyszerre puhuljanak meg. A vöröshagymát aprítsuk finomra, a paradicsomot mossuk meg.

Ha te is szereted, amikor a fűszereid praktikus és stílusos csomagolásban sorakoznak a konyhádban, akkor van egy jó hírünk: az Ízmester petrezselyem már üveg kiszerelésben is elérhető!

Ez a klasszikus fűszer, ami ebben a daragaluskás zöldséglevesben is remekül érvényesül, már kapható az Auchan boltjaiban, valamint egyes Príma és CBA üzletek polcain is.,

Ízmester üveges fűszerek

Egy nagy lábasban melegítsük fel az olívaolajat, majd pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a sárgarépát, a borsót és a zellert, kicsit pirítsuk őket kb 5 percig, majd jöhet hozzá a krumpli, a paradicsom. Sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a vízzel, és közepes lángon főzzük 20-30 percig, amíg minden zöldség megpuhul.

Ha a galuska masszája jól megduzzadt, formázzunk belőle kis galuskákat egy kanál segítségével, és óvatosan szaggassuk bele a gyöngyöző levesbe. Figyeljünk rá, hogy a leves ne lobogjon nagy lángon, mert ebben az esetben a galuskák széteshetnek. Főzzük további 5-10 percig, amíg a galuskák teljesen átfőnek. Félbevágva ellenőrizhetjük.

Frissen tálaljuk, egy kevés petrezselyemmel megszórva.

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

A daragaluskákat szaggatás előtt nedves kanállal formázzuk, így nem tapadnak le, és szép formájúak lesznek. A levesbe főzés végén adhatunk hozzá egy kevés citromlevet, hogy frissebb, üdébb ízt kapjon.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

Hozzávalók a daragaluskához:

  • 1 db tojás
  • 100 g búzadara
  • 20 g olívaolaj
  • 1 tk szárított petrezselyem
  • ½ tk só

 

Hozzávalók a leveshez:

  • ~1500 ml víz
  • 2 db kisebb sárgarépa
  • 1 db kisebb zeller
  • 2 db kisebb burgonya
  • 100 g zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek olívaolaj
  • ½ tk őrölt bors
  • 1 tk só
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: