Hirdetés
Pisztáciás Sajttorta

Pisztáciás Sajttorta

Hozzávalók

Hozzávalók a kekszes alaphoz:

  • 200 g zabkeksz
  • 65 g vaj

 

Hozzávalók a sajttortához:

  • 400 g mascarpone
  • 90 g pisztácia krém
  • 80 g cukor
  • 30 ml habtejszín
  • 1 tk vanília kivonat
  • 3 tojás

 

Hozzávalók a ganache-hoz:

  • 100 g fehércsokoládé
  • 100 g pisztácia krém
  • 50 ml habtejszín

A Pisztáciás Sajttorta elkészítéséhez első lépésként készítsük el a kekszes alapot: a zabkekszet daráljuk le, a vajat olvasszuk meg. Ezután keverjük el a zabkekszet a vajjal.

Egy 20 cm átmérőjű tortaformában simítsuk el egyenletesen a kekszes masszát. A sütőt melegítsük elő 165 C fokra, majd süssük benne a kekszes alapot 10 percig. Ha kész vegyük ki és készítsük el a sajttorta krémet, amíg hűl.

Pisztáciás Sajttorta

A sütőt ne kapcsoljuk ki, és tegyünk az aljába fél liter forró vizet egy hőálló tálba. Ebben a gőzben fogjuk sütni a sajttortát.

A krémhez habverővel keverjük simára a mascarpone-t és a pisztácia krémet, majd adjuk hozzá a cukrot, a tejszínt és a vaníliát, majd keverjük el. Ezután adjuk hozzá egyesével a tojásokat is.

Ha kész kanalazzuk a kekszes alapra, majd mehet is a sütőbe 165 C fokon 60 percre. Amikor kész, ne vegyük ki a sütőből: nyissuk ki résnyire a sütő ajtaját, és hagyjuk a sütőben kihűlni a sajttortát.

Pisztáciás Sajttorta recept

Amikor kihűlt készítsük el a ganache-t: ehhez aprítsuk fel a csokoládét, öntsük rá a felmelegített tejszínt, keverjük addig, amíg a csokoládé fel nem olvad. Ezután adjuk hozzá a pisztácia krémet és keverjük el alaposan. Öntsük a sajttorta tetejére, a szélét díszítsük felaprított pisztáciával, majd mehet is a hűtőbe 2-3 órára.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

A vízfürdőnek köszönhetően krémesebb végeredményt kapunk és nem fog berepedni a sajttorta teteje sem.

Hozzávalók

Hozzávalók a kekszes alaphoz:

  • 200 g zabkeksz
  • 65 g vaj

 

Hozzávalók a sajttortához:

  • 400 g mascarpone
  • 90 g pisztácia krém
  • 80 g cukor
  • 30 ml habtejszín
  • 1 tk vanília kivonat
  • 3 tojás

 

Hozzávalók a ganache-hoz:

  • 100 g fehércsokoládé
  • 100 g pisztácia krém
  • 50 ml habtejszín
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: