Hirdetés
Leves? Akkor irány Mexikó!

Mexikói Krémleves

Hozzávalók

  • 3 tk sűrített paradicsom
  • 3 paradicsom
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 75 g vegán krém vagy főzőtejszín
  • 550 ml víz
  • 1 konzerv vörös bab
  • ½ konzerv csemege kukorica
  • 1 ek natúr ételízesítő
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • ½ tk kömény
  • 1 tk só
  • ½ tk petrezselyem
  • ¼ tk koriander
  • ½ tk chili

A hozzávalókat, kivéve a kukoricát, a tejszínt és a bab egyik felét, összeturmixolom, majd egy főzőedénybe teszem.

Közepes hőmérsékleten, párszor megkavarva kb 30 percig főzöm.

Ezután jöhet bele a tejszín, amit úgy adok hozzá, hogy egy bögrében két evőkanál leveslével előbb simára keverem, csak ezután adom hozzá.

A kukoricát és a maradék babot egy serpenyőben, kevés oliva olajon kicsit megpirítom, sózom, borsozom.

Leves? Akkor irány Mexikó!

TUDTAD?

A mexikói konyha az ősi azték, maja és a földrészre érkező spanyol telepesek gasztronómiai hagyományainak keveredéséből alakult ki, később az európai alapanyagok és konyhatechnológiák is hatással voltak rá. 2010-ben az UNESCO szellemi kulturális örökségei közé választották.

Hozzávalók

  • 3 tk sűrített paradicsom
  • 3 paradicsom
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 75 g vegán krém vagy főzőtejszín
  • 550 ml víz
  • 1 konzerv vörös bab
  • ½ konzerv csemege kukorica
  • 1 ek natúr ételízesítő
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • ½ tk kömény
  • 1 tk só
  • ½ tk petrezselyem
  • ¼ tk koriander
  • ½ tk chili
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: