Ha egy olyan ételt keresel, ami egyszerre ropogós és fűszeres, akkor ez a Krumpligolyó hamar a kedvenced lesz!
Tökéletes snack egy film mellé, szuper előétel vendégvárónak, de köretként is megállja a helyét. És ami a legjobb benne: maradék főtt krumpliból is elkészíthető, így ha egy adag burgonya ott lapul a hűtőben, már csak pár fűszer kell, hogy valami igazán különleges szülessen belőle.
Így készítsd el a Krumpligolyó receptet!
Ez a recept tökéletes módja annak, hogy új életet adjunk a megmaradt főtt krumplinak – de természetesen frissen főzve is ugyanúgy működik.
Ha nincs maradék, hámozzuk meg a burgonyákat, vágjuk őket egyforma méretű kockákra, és főzzük meg sós vízben, amíg villával könnyedén átszúrhatóak nem lesznek. Szűrjük le, és tegyük egy keverőtálba.
Szórjunk rá fokhagymát, és füstölt paprikát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd alaposan törjük össze, amíg sima pürét nem kapunk.
A recept elkészítéséhez az Ízmester fűszereit használtam, mert tényleg minden megtalálható náluk, amire egy konyhában szükség lehet: a klasszikus fűszermalmoktól a bio fűszerekig, sőt még fagyasztva szárított termékek is szerepelnek a kínálatban.
Ha pedig igazán jó minőségű fűszerpaprikát keresel, érdemes megnézni a Lacikonyha paprikáit is!
Adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, a metélőhagymát, és keverjük el úgy, hogy egy sűrű, formázható tésztát kapjunk. Ha még túl lágy, adjunk hozzá további keményítőt. Ha elértük a kívánt állagot, formázzunk belőle diónyi golyókat.
Helyezzük a puffancsokat sütőpapírra az air fryer kosarába, és süssük 200 °C-on kb. 15 percig, amíg kívül aranybarna és ropogós nem lesz. Sütés közben félidőnél rázzuk át a kosarat.
A megsült burgonyagolyókat öntsük egy nagy tálba, és már tálalhatjuk is! Kívül ropog, belül krémes – tökéletes kis falatok akár maradékmentésnek is!
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!