Hirdetés
Málnás-pisztáciás tiramisu

Málnás-pisztáciás tiramisu

Hozzávalók

  • 300 g babapiskóta
  • 400 ml habtejszín
  • 300 g mascarpone
  • 100 g porcukor
  • 350 g málna
  • 100 ml málnaszörp
  • 200 g pisztácia paszta (40%)
  • 80 g pisztácia

A tiramisuról sokáig azt hittük, hogy nem lehet már tovább fokozni, hiszen önmagában is annyira jó. Aztán jöttek a kávémentes verziók, az epresek, a pohárdesszertek, sőt már a kuglóf formában készült tiramisuk is meghódították az internetet.

A klasszikus olasz desszert az utóbbi években igazi újraértelmezési hullámot élt meg: egyre többféle ízben és formában tűnik fel, és szinte minden évben megkapjuk az aktuális trendeknek megfelelő variációt.

Ez a málnás–pisztáciás változat például egy igazi tavaszi–nyári álom, ami nemcsak látványra hozza a „wow” élményt, hanem ízben is izgalmasan új. Krémes, frissítő, gyümölcsös, pisztáciás – és közben minden falatjában ott bujkál a tiramisu jól ismert, otthonos lágysága is.

Készítsd el HÁZI BABAPISKÓTÁVAL! Recept itt!

Így készítsd el a Málnás-pisztációs tiramisu receptet!

Így készítsd el a Málnás-pisztációs tiramisu receptet!

Először készítsük elő a hozzávalókat: vegyük ki a fagyasztóból a 250 gramm málnát, hogy kicsit kiengedjen, és daráljuk le a pisztáciát – ebből szórunk majd a rétegek közé és a torta tetejére is. Készítsük elő a 25 cm-es kapcsos tortaformát.

Kezdjük a krémmel. Egy nagyobb tálban verjük kemény habbá a habtejszínt. Egy másik tálban keverjük simára a mascarponét a porcukorral és a pisztácia pasztával. Amikor már jól elkeveredett, óvatosan forgassuk hozzá a tejszínhabot – ezzel kész is a selymes, pisztáciás mascarpone krém.

Most jöhet az összeállítás. Állítsuk körbe a formánk szélén a babapiskótákat, ehhez ujjnyi vastagon vágjuk le az egyik végén, hogy stabil “talpakat” kapjunk – ezek adják a torta szép, rusztikus szélét. Ezután kezdjük el az alját kirakni egy sor babapiskótával, ez lesz az alsó réteg, amit most még ne mártsunk málnaszörpbe.

Málnás-pisztáciás tiramisu recept

Simítsuk rá a pisztáciás mascarpone krém felét, majd oszlassuk el rajta a kiengedett málna felét, és hintsük meg a darált pisztácia egyharmadával.

Most jöhet a következő réteg: a babapiskótákat egyenként mártsuk bele a málnaszörpbe, és így rakjuk ki a következő sort. A piskóták ne ázzanak el, csak épphogy vegyék fel a szörpöt.

Erre ismét szórjunk egy adag darált pisztáciát és málnát, majd kenjünk rá még egy réteg pisztáciás krémet. Ügyeljünk rá, hogy a teteje szép sima legyen.

Végül jöhet a dekoráció: szórjunk a tetejére egyenletesen darált pisztáciát, majd körben rakjunk ki szép sorban málnaszemeket a szélére.

Tegyük hűtőbe minimum 4-5 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pihentetjük, hogy a piskóták jól megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük le róla a kapcsos forma oldalát, és már szeletelhetjük is a szemet gyönyörködtető, krémes, gyümölcsös ízekkel teli tortánkat.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Ha igazán élénk, friss ízélményt szeretnénk, adjunk pár csepp citromlevet a kiengedett málnához – kiemeli a gyümölcs természetes savasságát, és tökéletesen ellensúlyozza a krém édességét. A pisztáciát pedig pirítsuk meg enyhén száraz serpenyőben, mielőtt ledaráljuk – így sokkal intenzívebb, aromásabb lesz a végeredmény.

Hozzávalók

  • 300 g babapiskóta
  • 400 ml habtejszín
  • 300 g mascarpone
  • 100 g porcukor
  • 350 g málna
  • 100 ml málnaszörp
  • 200 g pisztácia paszta (40%)
  • 80 g pisztácia
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: