Hirdetés
A hámán táskából sosem elég egy!

Hámán táska

Hozzávalók

  • 425 g liszt
  • 200 g vaj
  • 200 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 tk vanília kivonat
  • 2 tk víz
  • 1 üveg szilvalekvár

A szobahőmérsékletű vajat felkockázom, robotgéppel habosítom. Hozzáadom a cukrot, elkeverem, majd jöhet a tojás.

Robotgéppel simára keverem, hozzáadom a vaníliát, majd a lisztet 5-6 részletben. Amikor az utolsó részletet adom hozzá, félreteszem a robotgépet és kézzel tésztává gyúrom össze.

Fél órára a hűtőbe rakom pihenni. 

Hámán táska recept a kedvenc aprósüteményem!

Ha letelt az idő négy fele veszem a tésztát, és nagyon vékonyra 2-4 mm vastagra nyújtom. Egy vizes pohárral, vagy kör kiszúróval köröket vágok ki a kinyújtott tésztákból. (8-10 cm átmérőjű)

A körök közepére 1 tk szilvalekvárt teszek. A hajtást úgy csinálom, hogy először balról hajtom be, majd jobbról, végül alulról hajtom rá a tésztát a töltelékre.

A sütőt légkeverésen 170 C fokra melegítem, az elkészült sütiket pedig 15-20 perc alatt készre sütöm.

TUTI TIPP

A formázáshoz választhattok hajtogatott módszert, amivel én is csináltam, de össze is lehet “csípni” a végeit. Minél vékonyabbra tudjátok nyújtani annál ropogósabb, szerencsesüti jellegű lesz, minél vastagabb, annál inkább sima linzer íze lesz.

Hozzávalók

  • 425 g liszt
  • 200 g vaj
  • 200 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 tk vanília kivonat
  • 2 tk víz
  • 1 üveg szilvalekvár
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: