Hirdetés
Clafoutis a francia tejpite, ejtsd klafuti

Gyümölcsös Clafoutis

Hozzávalók

  • 500 g gyümölcs
  • 350 ml tej
  • 100 g cukor
  • 100 g liszt
  • 4 tojás
  • 1 ek vanília kivonat
  • 1 ek vaj a formakenéshez

A Clafoutis egy igazán könnyen elkészíthető francia desszert, ami biztos siker, még egy kezdő szakács számára is!

A gyümölcsöket megmosom és felkockázom. A recepthez egy banánt, epret és málnát használtam, de bármilyen gyümölcs tökéletes hozzá, ami éppen van otthon. Ezután eloszlatom egy 25 cm átmérőjű piteformában.

A tojást egy közepes edénybe felütöm, majd hozzáadom a cukrot, a vanília kivonatot és simára keverem.

Ha kikevertem mehet hozzá a tej és a liszt. Kézi habverővel csomómentesre keverem, addig amíg sima folyadékot nem kapunk.

Ezután ráöntöm a gyümölcsökre és előmelegített sütőben, légkeverésen 175 C fokon 50-55 percig sütöm.

Ha letelt az idő a közepe még rezgős, ez nem gond, a hűtés során megmerevedik majd.

Hagyom kihűlni, majd porcukorral tálalom.

Clafoutis tejes pite recept a francia konyha kedvence.

TUDTAD?

A hagyományos francia recept szerint a cseresznyés Clafoutis készítésekor nem szabad kimagozni a cseresznyét, hogy még ízletesebb legyen az elkészült sütemény.

Hozzávalók

  • 500 g gyümölcs
  • 350 ml tej
  • 100 g cukor
  • 100 g liszt
  • 4 tojás
  • 1 ek vanília kivonat
  • 1 ek vaj a formakenéshez
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: