Hirdetés
Francia pirítós recept

Francia pirítós

Hozzávalók

  • 250 g kalács
  • 3 db tojás
  • 100 ml habtejszín
  • 50 ml tej
  • 40 g cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk vanília kivonat
  • Tálaláshoz: méz, eper, dió

A Francia pirítós elkészítéséhez első lépésként üssük fel a tojásokat. Adjuk hozzá a fahéjat és a vanília kivonatot, majd villával habosítsuk fel. Ezután adjuk hozzá a cukrot, majd a tejszínt és a tejet. Keverjük el alaposan.

A kalácsot szeleteljük fel, majd mártsuk mindkét oldalát a tojásos keverékbe és tegyük sütőpapíron az airfryer kosarába. Ha a kalács nagyon puha, figyeljünk rá, hogy ne hagyjuk sokáig a tojásban, mert átáztatja.

Francia pirítós

Az airfryert melegítsük elő (200 C fokon 2-3 percre), majd a kalácsokat süssük 200 C fokon 3 percig. Ezután fordítsuk meg a szeleteket és süssük a másik oldalát is 3 percig.

Tálaláshoz mézet és diót ajánlok, kiegészítve friss gyümölccsel!

 COSORI Turbo Blaze Forrólevegős Sütő

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept a COSORI Turbo Blaze Forrólevegős Sütőben készült, ami 9 különböző előre programozott funkcióval, valamint 30°C és 230°C közötti hőmérsékleti skálával segít könnyebbé, energia és idő takarékosabbá tenni a konyhában töltött időt!

A recept létrejöttét a Cosori Magyarország támogatta.

TUDTAD?

Egyes feljegyzések szerint a Francia pirítós története egészen a 14. századig nyúlik vissza.

Hozzávalók

  • 250 g kalács
  • 3 db tojás
  • 100 ml habtejszín
  • 50 ml tej
  • 40 g cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk vanília kivonat
  • Tálaláshoz: méz, eper, dió
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: