Hirdetés
Egyszerű sajttorta recept egy kis extra eperrel!

Epres Sajttorta

Hozzávalók

  • 300 g keksz
  • 150 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 500 g mascarpone
  • 4 tojás
  • 150 g cukor
  • 40 g keményítő
  • 100 ml tejföl
  • 1 ek vanília kivonat
  • 150 g eper
  • 2 ek eperlekvár

A kekszet kimérem és ledarálom. A porcukrot átszitálom, a vajat megolvasztom, majd az egészet elkeverem egymással. Körülbelül 25 cm átmérőjű piteformába öntöm és kézzel alaposan lelapogatom és elegyengetem. 

Ha ezzel megvagyok mehet az előmelegített sütőbe, légkeverésen 180 C fokon 10 percre. 

Amikor letelt az idő félrerakom és hagyom kihűlni.

 

Ezalatt elkészítem a krémet. Ehhez egy keverőedénybe kimérem a mascarponet, a cukrot, a keményítőt, a tejfölt, a vaníliát és a tojásokat. Habverő segítségével simára keverem. 

Amikor a tésztaalap kihűlt ráöntöm a krémet. A sütőt légkeverésen 150 C fokra melegítem elő. A sütő aljába egy hőálló edénybe kb 1 liter forró vizet helyezek.

 

A sajttortát így 50 percig sütöm. Ha letelt az idő kiveszem és hagyom a formában hűlni. 

A tetejét 2 evőkanál eperlekvárral kentem meg és epret szeleteltem rá.

 

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

Klasszikus sajttorta recept egy kis csavarral!

TUDTAD?

Az amerikai sajttortában használt krémsajtot 1872-ben találta fel William Lawrence egy véletlennek köszönhetően.

Hozzávalók

  • 300 g keksz
  • 150 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 500 g mascarpone
  • 4 tojás
  • 150 g cukor
  • 40 g keményítő
  • 100 ml tejföl
  • 1 ek vanília kivonat
  • 150 g eper
  • 2 ek eperlekvár
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: