Hirdetés
dutch baby

Dutch Baby

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 150 g liszt
  • 150 g tej
  • ⅕ tk őrölt bors
  • ⅕ tk szárított fokhagyma
  • ¼ tk só
  • 25 g vaj
  • 60 g feketeerdei sonka
  • 80 g brindza
  • 50 g rukkola
  • 30 g dió
  • 1 ek olívaolaj

A Dutch Baby egy igazán látványos, mégis pofonegyszerűen elkészíthető sütőben sült palacsinta, ami valahol a palacsinta, a felfújt és a yorkshire pudding között helyezkedik el.

Bár neve alapján holland eredetűnek tűnhet, valójában egy amerikai találmány: a 20. század elején egy Seattle-i palacsintázó kezdte el így nevezni a német “Pfannkuchen” ihlette, sütőben sült palacsintát.

Az „eredeti” verzió édes volt, porcukorral, citrommal és gyümölcsökkel tálalták, de azóta számtalan változata született – köztük a mostani sós verzió is, ami feketeerdei sonkával, kecskesajttal és pirított dióval lesz igazán különleges.

Kóstold meg az Áfonyás DUTCH BABYT is! Kattints ide!

A titka az egyszerűség: egy sűrű, de légies tészta, amit előmelegített, forró serpenyőbe öntünk, majd a sütőbe tesszük, hogy a hő csodát tegyen vele. A szélei ropogósra sülnek, miközben a közepe puha marad.

Nemcsak reggelire vagy brunchra tökéletes választás, hanem egy gyors vacsorának is megállja a helyét – főleg, ha izgalmas sós feltétekkel turbózzuk fel.

dutch baby recept

Most egy gazdag, ízekben bővelkedő Dutch Baby-t készítünk, amelyben a sós sonka és a lágy kecskesajt találkozik a ropogós pirított dióval és a friss madársalátával. Ha eddig még nem próbáltad ezt az ételt, itt az ideje!

 

Így készítsd el a Dutch Baby receptet!

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, és tegyünk bele egy öntöttvas serpenyőt vagy hőálló sütőtálat, hogy alaposan felforrósodjon. Ez kulcsfontosságú lépés, mert a tészta akkor fog szépen felemelkedni, ha az edény forró, amikor belekerül a tészta.

Közben készítsük el a tésztát: üssük a tojásokat egy keverőtálba, és botmixerrel habosítsuk fel. Adjuk hozzá a tejet, majd szitáljuk bele a lisztet. Fűszerezzük sóval, borssal és a szárított fokhagymával, majd keverjük simára a masszát. Fontos, hogy ne keverjük túl, elég, ha egyneművé válik.

Vegyük ki a forró serpenyőt a sütőből, és gyorsan dobjuk bele a vajat. Amint elolvadt és sercegni kezd, öntsük bele a tésztát, majd tegyük vissza a sütőbe. Ne nyitogassuk az ajtót! Hagyjuk sülni kb. 15-18 percig, amíg a szélei aranybarnák lesznek.

Így készítsd el a Dutch Baby receptet!

Miközben sül, készítsük elő a feltéteket. Ha gazdagabb ízt szeretnénk, pirítsuk meg a diót.

Amikor a Dutch Baby elkészült, vegyük ki a sütőből. Kenjük meg a brindzával, rendezzük el rajta a feketeerdei sonkát és a ropogós diót, majd halmozzuk rá a friss salátát. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.

Tálaljuk azonnal – a legjobb még melegen, amikor a brindza kissé ráolvad, a sonka pedig finoman átmelegszik a forró tésztán. A feltéteket pedig kedvünk szerint variálhatjuk.

A recept elkészítését a BOSCH HOME támogatta.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Ha még extrább ízt szeretnénk, próbáljuk ki a vaj helyett egy kevés kacsazsírral, ami még gazdagabb aromát ad a tésztának!

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 150 g liszt
  • 150 g tej
  • ⅕ tk őrölt bors
  • ⅕ tk szárított fokhagyma
  • ¼ tk só
  • 25 g vaj
  • 60 g feketeerdei sonka
  • 80 g brindza
  • 50 g rukkola
  • 30 g dió
  • 1 ek olívaolaj
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: