Hirdetés
Bajor virslisaláta recept

Bajor virslisaláta

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 150 g virsli
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 üveg Ízmester Klasszikus Bébiuborka
  • 1 marék friss petrezselyem
  • 1 tk mustár
  • 2 ek fehérborecet
  • 2 ek olívaolaj
  • ¼ tk bors

A bajor virslisaláta egy hagyományos bajor étel, amely fő összetevői a vékonyra szeletelt virsli (gyakran bécsi vagy Lyoner típusú), vékonyra vágott hagyma és ecetes-olajos öntet. Gyakran adnak hozzá savanyú uborkát, paprikát vagy más zöldségeket is.

A bajor virslisalátát általában hidegen tálalják, és friss kenyérrel vagy pereccel fogyasztják. Népszerű étel sörkertekben és hagyományos bajor vendéglőkben, gyakran könnyű ebédként vagy vacsoraként szolgálják fel.

Bajor virslisaláta recept

Így készítsd el a Bajor virslisaláta receptet!

Első lépésként daraboljuk fel a virslit. Először vágjuk félbe, majd hosszában is vágjuk el kétszer, így negyedelt szeleteket kapunk.

Az uborkáról öntsük le a levet, majd negyedeljük fel. A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk félbe és szeleteljük.

Az Ízmester Klasszikus Bébiuborka https://lacikonyha.hu/term%C3%A9kek/bebiuborka-savanyusag/savanyúság ízvilágát a különlegesen összeállított páclének köszönheti, ami nem csak az ízről, de az uborka roppanósságáról is gondoskodik!

Bajor virslisaláta

Egy kis tálba mérjük ki a fehérborecetet, az olívaolajat, a mustárt, majd borsozzuk meg és keverjük el.

A petrezselymet aprítsuk fel, majd az öntettel együtt keverjük el a salátával.

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dizájnkonyha (@dizajnkonyha) által megosztott bejegyzés

TUDTAD?

A mustár csípősségét az határozza meg, hogy a mustármagokat hideg vagy meleg vízzel keverik össze, mivel a hideg víz erősebb, csípősebb ízt eredményez az enzimaktivitás miatt.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 150 g virsli
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 üveg Ízmester Klasszikus Bébiuborka
  • 1 marék friss petrezselyem
  • 1 tk mustár
  • 2 ek fehérborecet
  • 2 ek olívaolaj
  • ¼ tk bors
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.