Hirdetés
Ma a tésztaimádóknak kedvezünk ezzel a toszkán gnocchi recepttel.

Toszkán Gnocchi

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 500 g gnocchi
  • 250 g koktélparadicsom
  • 150 g sonka
  • 250 ml tejszín
  • 40 g sűrített paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 40 g parmezán
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk szárított majoranna
  • ~8 levél friss bazsalikom
  • ¼ tk frissen őrölt bors

A sonkát kockázzuk fel apróra, kicsit kisebbre, mint egy 1×1 centiméteres kocka. A koktélparadicsomokat mossuk meg, majd vágjuk félbe. A fokhagymát tisztítsuk meg és fokhagyma törővel zúzzuk össze.

Tegyünk fel melegedni körülbelül 2 liter vizet. Adjunk hozzá egy teáskanál sót és amikor forr tegyük bele a gnocchi tésztát. Főzzük addig, amíg fel nem jönnek a tészták a víz tetejére. Szűrjük le és tegyük félre.

Ma a tésztaimádóknak kedvezünk ezzel a toszkán gnocchi recepttel.

Egy serpenyőbe öntsünk kevés olívaolajat, majd kezdjük el rajta pirítani kb 10 percig a felkockázott sonkát. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot és pároljuk közepes lángon, amíg meg nem fonnyad. Felgyorsíthatjuk a folyamatot, ha fedővel lefedjük.

Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a majorannát, a bazsalikomot, a fokhagymát és a sűrített paradicsomot is. Keverjük el, majd adjuk hozzá a tejszínt és reszeljük hozzá a parmezánt.

Keverjük el, majd közepes lángon főzzük 2-3 percig. Adjuk hozzá a megfőtt gnocchit is. Kicsit még hagyjuk összeérni az ízeket 1-2 percig és már készen is vagyunk! Tálaláshoz megszórom még parmezánnal és friss bazsalikommal!

TUDTAD?

A gnocchi ősével a római légiók találkoztak először az európai hódítások alkalmával. Nekik köszönhetjük az eredeti római receptet, ami még egy búzadara alapú tésztából állt. Csak azután kezdtek le gnocchit burgonyából készíteni, hogy felfedezték Amerikát és áthozták a krumplit Európába.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 500 g gnocchi
  • 250 g koktélparadicsom
  • 150 g sonka
  • 250 ml tejszín
  • 40 g sűrített paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 40 g parmezán
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk szárított majoranna
  • ~8 levél friss bazsalikom
  • ¼ tk frissen őrölt bors
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: