Hirdetés
Szezámmagos Padlizsán Tahinis feta krémmel

Szezámmagos Padlizsán

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 1 padlizsán
  • 2-3 ek szezámmag
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 csomag feta 
  • 125 ml kókuszjoghurt
  • 100 ml növényi tej
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek mogyoróvaj
  • 2 ek tahini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A padlizsánt megmosom, hosszában félbevágom, majd a felekből 4-5 gerezdre szeletelem.

A szezámmagot egy lapos tányérra öntöm. A szeleteket meglocsolom kevés olívaolajjal, majd megforgatom a szezámmagban. A szeleteket ezután sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem, majd mehet az előmelegített sütőbe légkeverésen 180 C fokon 40 percre.

Amíg sül elkészítem a krémet. A fetát villával összetöröm, majd hozzáadom a többi hozzávalót és simára keverem. Könnyebb dolgunk van, ha botmixert, turmixot vagy darálógépet használunk hozzá.

Ha a padlizsán elkészült a fetakrémre rakom és újhagyma szeletekkel tálalom, kevés olívaolajjal még meglocsolom a tetejét.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

Szezámmagos Padlizsán Tahinis feta krémmel

TUDTAD?

Magyarországon csak az 1920-as évektől kezdett népszerűvé válni a padlizsán fogyasztás és termesztés.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 1 padlizsán
  • 2-3 ek szezámmag
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 csomag feta 
  • 125 ml kókuszjoghurt
  • 100 ml növényi tej
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek mogyoróvaj
  • 2 ek tahini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: