Első lépésként elkészítjük a tésztát. A lisztet, a cukrot és a sót egy nagyobb keverő edénybe helyezzük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű, puha vajat. Kezdjük el összemorzsolni, amíg a vajból és a lisztkeverékből egészen apró kis morzsákat nem kapunk.
Ezután adjuk hozzá a tojást, a cukrot és a vizet, majd dolgozzuk össze, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Fedjük le és hagyjuk pihenni fél – egy órát.
Amíg a tészta pihen, készítsük el a krémet. A sütőtök héját és a magokat távolítsuk el, kockázzuk fel, majd turmixban a tejszínnel együtt nyersen pürésítsük le. Adjuk hozzá a cukrot, a tojásokat, a vanília kivonatot és a fűszereket, majd ezt is turmixoljuk össze. Használhatunk hozzá más konyhai robotgépet is. Tegyük félre, amíg elkészítjük a pite tésztát.
A pihentetett tésztát osszuk három részre. Kétharmad részből kinyújtjuk a pite alapját, a maradék tésztát pedig díszítéshez használjuk fel. A tésztát nyújtsuk kb 3-4 mm vastagra, majd helyezzük a piteformába, a felesleget vájuk le a szélén. Villával szúrjuk meg pár helyen az alját, majd mehet bele a krém. Sütés előtt díszítsük fel.
Készítsük el a dekorációkat: a tészta elegendő ahhoz, hogy a pite egészét lefedjük vele, de rácsozhatjuk is. A receptben én fonatokat készítettem, amit a pite szélének díszítéséhez használtam fel. Erre pedig apró csillagokat vágtam ki. Ha ezt választjuk az elemek közti tészta részt kenjük meg tojással. Ha rácsozzuk vagy befedjük az egészet, a végén kenjük le tojással a tésztát.

A sütőt melegítsük elő légkeverésen 170 C fokon, 50-60 percig süssük. A krém a sütés során megemelkedik, de ne aggódjunk amikor kivesszük a sütőből lehűlés közben szép egyenletesen vissza fog esni.
Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!