Hirdetés
Sütőben sült palacsinta recept

Sütőben sült palacsinta

Hozzávalók

  • 200 g tej
  • 200 g szénsavas ásványvíz
  • 2 db tojás
  • 200 g liszt
  • 2 ek cukor
  • 2 ek olaj
  • 1 csipet só

A palacsinta tészta az egyik legsokoldalúbb dolog a konyhában – lehet belőle klasszikus serpenyős palacsinta, amerikai vastag verzió, csúsztatott torta, vagy akár rakott palacsinta is. Most pedig itt van az újabb trükk: sütőben sütjük, hogy egy mozdulattal kész legyen az egész adag. De vajon tényleg működik, vagy csak egy újabb TikTok-megtévesztés az egész? Nézzük meg!

Készítsünk sütőben sült palacsintát, ahogy mostanában mindenhol látni! Egyszerűbb, mint a serpenyős változat, és nem kell a tűzhely mellett állnunk egyesével sütögetve. Csak keverjük össze a tésztát, öntsük ki egy tepsibe, és hagyjuk, hogy a sütő elvégezze a munkát. Kezdjünk is neki!

 

Így készítsd el a Sütőben sült palacsinta receptet!

Először melegítsük elő a sütőt légkeverésen 200°C-ra, és béleljünk ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral. Fontos, hogy a sütőpapír jól illeszkedjen a tepsi aljára, hogy a tészta szépen elterüljön és egyenletesen süljön meg.

Sütőben sült palacsinta

Egy nagy tálban üssük fel a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot és a csipet sót, majd habverővel keverjük habosra. Öntsük hozzá a tejet, majd alaposan dolgozzuk össze. Ezután szitáljuk bele a lisztet, és folyamatos keverés mellett dolgozzuk simára, hogy csomómentes tésztát kapjunk. Végül adjuk hozzá az ásványvizet és csorgassuk bele az olajat.

Próbáld ki az ALMÁS PALACSINTA receptünket is! Kattints ide!

Öntsük a kész palacsinta tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egy spatulával vagy a tepsi enyhe mozgatásával oszlassuk el egyenletesen. Tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, és süssük körülbelül 18-20 percig.

Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk egy-két percig pihenni. Ezután tetszés szerint szeleteljük fel négyzetekre vagy csíkokra, és kedvenc feltéteinkkel – lekvárral, csokoládékrémmel, mézzel vagy friss gyümölcsökkel – tálaljuk.

TUTI TIPP

Ha extra légies állagot szeretnénk, a tojásokat válasszuk szét, és a fehérjét verjük habbá, majd óvatosan forgassuk a tésztába sütés előtt.

Hozzávalók

  • 200 g tej
  • 200 g szénsavas ásványvíz
  • 2 db tojás
  • 200 g liszt
  • 2 ek cukor
  • 2 ek olaj
  • 1 csipet só
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: