A palacsinta tészta az egyik legsokoldalúbb dolog a konyhában – lehet belőle klasszikus serpenyős palacsinta, amerikai vastag verzió, csúsztatott torta, vagy akár rakott palacsinta is. Most pedig itt van az újabb trükk: sütőben sütjük, hogy egy mozdulattal kész legyen az egész adag. De vajon tényleg működik, vagy csak egy újabb TikTok-megtévesztés az egész? Nézzük meg!
Készítsünk sütőben sült palacsintát, ahogy mostanában mindenhol látni! Egyszerűbb, mint a serpenyős változat, és nem kell a tűzhely mellett állnunk egyesével sütögetve. Csak keverjük össze a tésztát, öntsük ki egy tepsibe, és hagyjuk, hogy a sütő elvégezze a munkát. Kezdjünk is neki!
Így készítsd el a Sütőben sült palacsinta receptet!
Először melegítsük elő a sütőt légkeverésen 200°C-ra, és béleljünk ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral. Fontos, hogy a sütőpapír jól illeszkedjen a tepsi aljára, hogy a tészta szépen elterüljön és egyenletesen süljön meg.
Egy nagy tálban üssük fel a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot és a csipet sót, majd habverővel keverjük habosra. Öntsük hozzá a tejet, majd alaposan dolgozzuk össze. Ezután szitáljuk bele a lisztet, és folyamatos keverés mellett dolgozzuk simára, hogy csomómentes tésztát kapjunk. Végül adjuk hozzá az ásványvizet és csorgassuk bele az olajat.
Próbáld ki az ALMÁS PALACSINTA receptünket is! Kattints ide!
Öntsük a kész palacsinta tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egy spatulával vagy a tepsi enyhe mozgatásával oszlassuk el egyenletesen. Tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, és süssük körülbelül 18-20 percig.
Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk egy-két percig pihenni. Ezután tetszés szerint szeleteljük fel négyzetekre vagy csíkokra, és kedvenc feltéteinkkel – lekvárral, csokoládékrémmel, mézzel vagy friss gyümölcsökkel – tálaljuk.