Hirdetés
Sós-Borsos fonott kalács

Sós-Borsos Fonott Kalács

Hozzávalók

  • 500 g búzakenyér liszt
  • 150 ml tej
  • 200 g joghurt
  • 7 g instant élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
  • ½ tk frissen őrölt bors
  • tetejére: 1 tojás – 1 ek tej

A tejet megmelegítem, hogy langyos legyen. Elkeverem benne a cukrot, majd az élesztőt és hagyom felfutni kb 15 percig.

A lisztet átszitálom, majd hozzáadom a sót, a borsot és alaposan elkeverem egymással. 

Ha az élesztő felfutott hozzáadom a lisztes keverékhez, majd hozzáadom a joghurtot és dagasztógépben 10 percig keverem. Kézzel utána érdemes alaposan átgyúrni.

Ha kész meleg helyre rakom keleszteni kb 60 percig.

Sós-Borsos fonott kalács

A tésztát 8 részre osztom. Egy-egy adagból hosszú hengert formázok, majd nyolcas alakban átemelem egymáshoz.

A fonás elkészítéséhez nézd meg ezt a videót!

Ha készen van a fonás, egy tojást egy evőkanál tejjel és egy kis sóval felverek, majd ecset segítségével lekenem a tésztát. A tetejére frissen őrölt bors kerül.

A sütőt 150 C fokra melegítem, majd mehet bele a kalácsunk 15-20 percre.

TUTI TIPP

Minél magasabb a liszt sikér tartalma, annál szebben meg fog kelni a tészta! Használj a recepthez BL-80 típusú lisztet!

Hozzávalók

  • 500 g búzakenyér liszt
  • 150 ml tej
  • 200 g joghurt
  • 7 g instant élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
  • ½ tk frissen őrölt bors
  • tetejére: 1 tojás – 1 ek tej
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: