Vannak azok a receptek, amik már ránézésre is túlbonyolítják a dolgokat – és vannak azok, amik szinte nevetségesen egyszerűek, mégis zseniálisan jól működnek. Az utóbbiak gyakran épp emiatt lesznek virálisak a közösségi médiában: gyorsan elkészülnek, látványosak, és már az első harapásnál bebizonyítják, hogy nem kell mindig túlgondolni a főzést se.
Az Onion ring pizza éppen ilyen. Az elmúlt hetekben egyre többször jött velem szembe, úgyhogy gondoltam, ideje kipróbálni, tényleg megéri-e a felhajtást.
Nos, el kell ismerni – nagyon is! Ha van otthon egy kis hagyma, sajt és szalámi, már nincs is több kifogás – irány a sütő!
Így készítsd el az Onion ring pizza receptet!
Kezdjük azzal, hogy lereszeljük a sajtokat. Ezután előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, hiszen amíg összeállítjuk az onion ring pizzánkat, épp ideális hőfokra melegszik majd. Vegyünk elő két nagyobb fej vöröshagymát, és hámozzuk meg őket. Vágjuk őket kb. 2-3 mm vastag karikákra, ne válasszuk szét a hagymakarikákat. Ezek lesznek a pizzánk alapjai.
Fogjunk egy sütőpapírral bélelt tepsit, szórjuk meg a reszelt edami sajttal és kezdjük el szépen sorban elrendezni rajta a hagymakarikákat.
Helyezzük el rajta tetszőlegesen a szalámi szeleteket, majd szórjuk meg a parmezánnal. Végül hintsük meg az egészet egy kevés morzsolt oregánóval – ettől lesz igazán “pizzás” az ízvilág.
Tegyük be a sütőbe, és süssük 20 percig, amíg a sajt gyönyörűen megolvad, bugyogni kezd, és a szalámi kissé megpirul a tetején. A hagymakarikák kívül enyhén karamellizálódnak, belül pedig szaftosak maradnak – és a sajt mindenhol ott lesz. Amikor kész, hagyjuk pár percig hűlni, majd szeleteljük fel, és már tálalhatjuk is.
Igazi “comfort food”, nassolni is kiváló, de vendégvárónak is szuper – egyszerre ropogós, szaftos, sajtos és fűszeres. Ha egyszer kipróbáltuk, garantáltan felkerül az all-time kedvencek listájára.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!