Hirdetés
brownie

Brownie

Hozzávalók

  • 225 g vaj
  • 500 g cukor
  • 100 g kakaó
  • 150 g liszt
  • 4 tojás
  • 2 tk vanília kivonat

Van valami megmagyarázhatatlanul vigasztaló egy jó brownie-ban. Talán az az intenzív csokis illat, ami már sütés közben belengi a konyhát. Vagy az a pillanat, amikor az első harapásnál roppan a teteje, és alatta ott lapul a sűrű, puha, szinte krémes belső. A brownie nem próbál több lenni, mint ami – de épp ez az egyszerű tökéletesség teszi örök kedvenccé.

Brownie recept

Ez a recept az alapverzió, amit aztán kedved szerint turbózhatsz – mehet bele dió, mogyoróvaj, étcsoki darabok, de őszintén szólva önmagában is tökéletes. Nem kell hozzá különösebb cukrásztudás, csak pár klassz alapanyag. Ha valami gyorsan elkészíthető édességre vágysz, ez a brownie-recept garantáltan nem hagy cserben.

Próbáld ki a többi BROWNIE RECEPTÜNKET IS!

 

Így készítsd el a Brownie receptet!

Első lépésként kezdjük a vaj felolvasztásával. Ezt legegyszerűbben mikróban tehetjük meg: tegyük egy hőálló tálkába, és kb. 30 másodperces etapokban melegítsük, míg teljesen fel nem olvad. Érdemes a tetejére egy kisebb tányért vagy fedőt tenni, hogy elkerüljük a vaj szétfröccsenését – így nem kell utána mikrót takarítani.

Ha a vaj szépen felolvadt, jöhet a cukor hozzákeverése. Alaposan dolgozzuk össze, hogy a keverék egynemű, krémes állagú legyen. Ezután adjuk hozzá a vanília kivonatot, egy csipet sót, majd a tojásokat is.

A száraz hozzávalókkal folytatjuk: szitáljuk át a kakaóport és a lisztet – ez segít megelőzni a csomókat, és extra könnyedséget ad a tésztának. A száraz keveréket adjuk a tojásos-vajas alaphoz, és keverjük addig, míg egy sűrű, de egységes masszát nem kapunk.

Így készítsd el a Brownie receptet!

Következik a sütés: béleljünk ki sütőpapírral egy kb. 30×20 cm-es tepsit, és simítsuk bele a tésztát. Közben a sütőt melegítsük elő 175 °C-ra (légkeveréses fokozaton), és ha elérte a kívánt hőmérsékletet, toljuk be a brownie-t a középső rácsra. Süssük 35–40 percig, amíg a teteje már szilárd, de a közepe még enyhén lágy marad – így lesz igazán szaftos!

Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni a formában, mielőtt szeletelnénk.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

A brownie akkor lesz igazán szaftos és “fudgy”, ha miután kihűlt, legalább 1-2 órát hűtőben pihen. Tudom, nehéz kivárni – de ha bírod, nem fogod megbánni!

Hozzávalók

  • 225 g vaj
  • 500 g cukor
  • 100 g kakaó
  • 150 g liszt
  • 4 tojás
  • 2 tk vanília kivonat
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: