Hirdetés
Limoncello recept

Limoncello

Hozzávalók

  • 0,7 l gin
  • 8 db citrom héja
  • 1 szál rozmaring
  • 600 ml víz
  • 500 g kristálycukor
Mi az a Limoncello?

A Limoncello egy olasz eredetű likőr, amelyet citromból készítenek. Ez a frissítő ital jellemzően citromhéjból, alkoholból, vízből és cukorból készül, és általában nagyon édes és erősen citromos ízű.

A limoncello eredetileg Dél-Olaszországból, különösen az Amalfi-partvidékről, Szicíliából és Capri szigetéről származik.

 

Így készül a Limoncello!

A Limoncello recept elkészítéséhez a citromokat alaposan mossuk meg, amihez használhatunk egy kevés szódabikarbónát is. A recept elkészítéséhez kezeletlen, bio citromot használjunk!

A citromok héját hámozzuk meg. Így a vékony sárga réteget kapjuk meg a recept elkészítéséhez, a keserű, belső héj része nélkül.

Ezeket tegyük egy üvegbe, majd öntsük fel a ginnel. Adjunk hozzá egy szál rozmaringot, majd hagyjuk állni 5-7 napig szobahőmérsékleten. A tetejét fedjük le, de ne zárjuk le légmentesen.

Ha letelt az 5 nap, egy főzőedénybe tegyünk vizet, adjuk hozzá a cukrot és melegítsük fel. Forraljuk 2-3 percig, majd tegyük félre és hagyjuk hűlni.

Amikor lehűlt, szűrjük le a gint, hogy eltávolíthassuk a citromhéjakat. Öntsük össze a cukorsziruppal és már készen is vagyunk!

Csak 18 éven felülieknek! Fogyaszd felelősséggel!

TUDTAD?

A limoncello egy hagyományos olasz likőr, amelyet citromhéj, alkohol, cukor és víz felhasználásával készítenek, leggyakrabban Dél-Olaszországban, különösen az Amalfi-parton és Capri szigetén. Érdekesség, hogy a limoncellót általában étkezés után, jól lehűtve, digestívként szolgálják fel, hogy segítsen az emésztésben.

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: