Hirdetés
kukoricakrémleves cheddar ropogóssal

Kukorica Krémleves

Hozzávalók

Hozzávalók a krémleveshez:

  • 2 konzerv Globus Bio Szuperédes Csemegekukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 szem kisebb burgonya
  • 400 ml kókusztejszín 
  • 1 púpos tk szárított zeller
  • 1 púpos tk szárított petrezselyem 
  • 1 púpos tk csemege fűszerpaprika
  • 15 g só
  • kb 2 liter víz
  • 2 ek napraforgó olaj

 

Hozzávalók a cheddar ropogóshoz

  • 100 g reszelt cheddar sajt
  • 5 g  lenmag
  • 2 g  szezámmag
  • ½ tk tört cayenne bors

A leves elkészítéséhez hámozzuk meg a burgonyát és a hagymákat, mossuk meg, majd vágjuk apróra. A kukoricát szűrőn szűrjük le és mossuk át. 

Egy edényben kevés olajon kicsit pirítsuk meg a fűszereket, majd adjuk hozzá a zöldségeket és öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Fedjük le és közepes hőfokon főzzük kb 40-45 percig.

Adjuk hozzá a sót, a kókusztejszínt és főzzük tovább kb 5 percig. Botmixerrel pürésítsük le és ezzel a részével készen is vagyunk.

Ezután elkészítjük a cheddar ropogóst. Ehhez egy serpenyőre lesz szükségünk. Hevítsük fel, majd mehet is rá a reszelt cheddar sajt. Szórjuk meg a tetejét a magokkal és a cayenne borssal. Süssük pár percig, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük 2-3 percig. Ezután tegyük lapos tányérra és hagyjuk kihűlni.

 

Tálaláskor a ropogóst törjük nagyobb darabokra és rakjuk a krémlevesre. Jó étvágyat!

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.

 

kukoricakremleves

TUDTAD?

A cheddar egy Angliából származó, tehéntejből készült kemény sajt. A cheddar sárgás színű, diós ízjegyekkel.

Hozzávalók

Hozzávalók a krémleveshez:

  • 2 konzerv Globus Bio Szuperédes Csemegekukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 szem kisebb burgonya
  • 400 ml kókusztejszín 
  • 1 púpos tk szárított zeller
  • 1 púpos tk szárított petrezselyem 
  • 1 púpos tk csemege fűszerpaprika
  • 15 g só
  • kb 2 liter víz
  • 2 ek napraforgó olaj

 

Hozzávalók a cheddar ropogóshoz

  • 100 g reszelt cheddar sajt
  • 5 g  lenmag
  • 2 g  szezámmag
  • ½ tk tört cayenne bors
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: