Hirdetés
Így készítsd el a Krumplifőzeléket fasírttal!

Krumplifőzelék fasírttal

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

Hozzávalók a fasírthoz:

  • 500 g darált sertéshús
  • 3 tk Ízmester Fűszerkeverék Fasírthoz és töltelékekhez
  • 1 db tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 40 g zsemlemorzsa a panírozáshoz

 

Hozzávalók a krumplifőzelékhez:

  • 800 g burgonya
  • 250 ml tej
  • 50 g finomliszt
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • ½ tk frissen őrölt bors
  • 10 db friss lestyán levél
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk só

A főzelékek mélyen gyökereznek a magyar konyhai hagyományokban. Az évszázadok során az emberek megtanulták, hogyan lehet egyszerű, de tápláló ételeket készíteni a helyi és szezonális alapanyagokból.

A főzelékekben lévő zöldségek számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez. A zöldségek magas rosttartalma pedig segít az emésztésben és a bélműködés javításában.

A recept elkészítéséhez az Ízmester Fűszerkeveréket használtam, mely tökéletes fasírtokhoz, húsgombóchoz, vagdalthúshoz, roládhoz, pástétomhoz és töltelékekhez is!

 Ízmester Fűszerkeverék Fasírthoz és töltelékekhez

Így készítsd el a Krumplifőzeléket fasírttal!

Első lépésként készítsük el a krumplifőzeléket. A krumplikat hámozzuk meg, mossuk át alaposan, majd kockázzuk fel. Tegyük egy főzőedénybe, fűszerezzük, majd öntsük fel annyi vízzel, ami elfedi. Főzzük 15 percig magasabb lángon. Ha ennyi idő alatt még nem puhult át teljesen, csökkentsük a hőfokot és főzzük még pár percig.

Amíg a krumpli fő, készítsük el a fasírtot: a darált húst tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a fűszerkeveréket, a tojást és a zsemlemorzsát, majd a kezünk segítségével gyúrjuk addig, amíg egyenletesen el nem keveredtek a hozzávalók.

Ezután formázzunk belőle egyenlő nagyságú gombócokat és enyhén lapítsuk le, hogy korong formát kapjunk. Forgassuk meg zsemlemorzsában.

Krumplifőzelék fasírttal

A krumplifőzelékhez készítsük el a habarást: a lisztet keverjük csomómentesre a tejjel, majd amikor a krumpli már megpuhult, folyamatos keverés mellett öntsük hozzá. Közepes lángon főzzük tovább addig, amíg össze nem forr. Ezután szeleteljünk hozzá friss lestyán leveleket, keverjük el és tegyük félre.

Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd süssük ki benne a fasírtokat közepes lángon, oldalanként 3-4 perc alatt.

Ha kész, tegyük papírtörlőre, hogy felitassuk róla a felesleges olajat. Ezzel már készen is vagyunk, nincs más hátra, csak a tálalás!

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

A főzelékek ideálisak a maradékok felhasználására is, amivel csökkenthetjük az élelmiszer-pazarlást.

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

Hozzávalók a fasírthoz:

  • 500 g darált sertéshús
  • 3 tk Ízmester Fűszerkeverék Fasírthoz és töltelékekhez
  • 1 db tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 40 g zsemlemorzsa a panírozáshoz

 

Hozzávalók a krumplifőzelékhez:

  • 800 g burgonya
  • 250 ml tej
  • 50 g finomliszt
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • ½ tk frissen őrölt bors
  • 10 db friss lestyán levél
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk só
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: