Hirdetés
Fetával töltött sütőtök

Fetával töltött sütőtök

A recept támogatója:

Hozzávalók

  • ~1200 g sütőtök
  • 200 g feta
  • 40 g dió
  • 20 g mazsola
  • 1 ek méz
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk fagyasztva szárított petrezselyem
  • ¼ tk frissen őrölt fekete bors
  • ¼ tk só

A fetával töltött sütőtök egyszerre édes és sós — egy igazi őszi különlegesség, amit akár ünnepi előételként, vagy egy könnyű vacsoraként is tálalhatunk. Krémes, illatos és gyönyörű látvány a tányéron, ráadásul egyszerűen elkészíthető.

 

Így készítsd el a Fetával töltött sütőtök receptet!

Első lépésként melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra légkeveréses módban. Mossuk meg alaposan a sütőtököt, majd vágjuk ketté hosszában, és egy kanál segítségével kaparjuk ki a magokat. Locsoljuk meg őket egy-egy evőkanál olívaolajjal, majd enyhén sózzuk meg.

Tegyük a félbevágott tökdarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsoljuk meg őket egy-egy evőkanál olívaolajjal, majd enyhén sózzuk meg. Majd fordítsuk vágott felükkel lefelé.

Tegyük a sütőbe, és süssük 35 percig, amíg a tök húsa megpuhul, és a szélei enyhén karamellizálódnak. Közben készítsük elő a tölteléket: a diót vágjuk durvára, morzsoljuk össze a fetát egy tálban, adjuk hozzá a diót, a mazsolát, a petrezselymet, a frissen őrölt borsot, a mézet és keverjük össze alaposan.

A természetes ízek legfrissebb formája – az Ízmester fagyasztva szárított petrezselyemmel!

A fagyasztva szárításnak köszönhetően a fűszerek megőrzik eredeti színüket, illatukat és aromájukat, sőt a tápérték és vitamintartalom is közel a frissnek megfelelő, így minden ételbe a frissen szedett zöldek intenzív ízét viszik. A termékcsaládban pedig kapor és metélőhagyma is elérhető!

Ízmester fagyasztva szárított fűszer

Ha letelt az idő, vegyük ki a sütőből a sütőtököt, és fordítsuk fel. Kanalazzuk a feta–dió keveréket a tök közepébe, majd tegyük vissza a sütőbe még kb. 10 percre, hogy az ízek összeérjenek, a feta pedig kissé megpiruljon.

Amint elkészült, vegyük ki, és hagyjuk néhány percig hűlni, mielőtt tálaljuk. A forró, mézzel karamellizált feta, a pirított dió roppanása és a sült sütőtök édes íze tökéletes harmóniát alkot.

Tálaláskor meglocsolhatjuk még egy kevés olívaolajjal, és megszórhatjuk friss petrezselyemmel vagy egy csipet tengeri sóval, hogy még jobban kiemeljük az ízeket.

Fetával töltött sütőtök recept

Egy pohár száraz fehérbor vagy egy könnyű zöldsaláta remekül illik hozzá – és máris kész egy elegáns, mégis egyszerű őszi fogás, amit garantáltan mindenki imádni fog.

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Ha van időnk pirítsuk meg a diót! A pirított dió nemcsak illatosabb és ropogósabb lesz, de az olajos magvak íze is intenzívebbé válik. Egy-két perc a serpenyőben aranybarnára elég is!

A recept támogatója:

Hozzávalók

  • ~1200 g sütőtök
  • 200 g feta
  • 40 g dió
  • 20 g mazsola
  • 1 ek méz
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk fagyasztva szárított petrezselyem
  • ¼ tk frissen őrölt fekete bors
  • ¼ tk só
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: