Hirdetés
Így készíts mintás piskótatekercset!

Habos Krémes Piskótatekercs

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 5 db tojás
  • 25 g 1:4 édesítő
  • 60 g  gluténmentes lisztkeverék
  • ½ csomag sütőpor

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 150 ml habtejszín
  • 5 g kakaó
  • 10 g 1:4 édesítő
  • 20 g reszelt cukormentes tejcsokoládé

Első lépésként a hozzávalókból egy egyszerű piskóta tésztát készítek az alábbi módon:

A tojásokat szétválasztom, majd mikor már elkezd habosodni hozzáadom az édesítőt és kemény habbá verem. 

A tojássárgákat habverő segítségével felhabosítom, majd a fehérjéhez öntöm. Fakanál segítségével óvatosan elkeverem, hogy ne törjem össze a habot. 

A lisztet egy külön tálba mérem és elkeverem a sütőporral.

Habos piskótatekercs: a kedvencem!

A lisztes keveréket négy részletben adom a habhoz és óvatosan, finom mozdulatokkal simára keverem. 

A sütőt előmelegítem 170 C fokra. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd a tésztát téglalap alakban elegyengetem rajta úgy, hogy körülbelül ujjnyi vastag legyen.

Ezután mehet is a sütőbe 10-15 percre.

Piskótatekercs a gyerekkorom kedvence!

A krémhez a habtejszínt felverem annyira, hogy már megtartsa a formáját. Hozzáadom az édesítőt és a kakaót, amit a habverővel elkeverek benne. Ha ezzel megvagyunk beleszórom a csokit és fakanállal elkeverem benne.

Amikor a piskóta megsült, még melegen feltekerem a hosszanti oldalától indulva és hagyom így kihűlni.

Ezután kihajtogatom, megkenem a krémmel és újból feltekerem. 30 percre hűtőbe teszem és már szeletelem is.

TUTI TIPP

Ha szeretnéd a külsejét valamilyen mintával feldobni, azt így teheted meg:

Egy-egy pohárba kiszedtem a tésztából egy evőkanálnyit, majd ételfestékkel színeztem. Egy széles fejű ecsettel húztam csíkokat a sütőpapírra, a másik színt pedig zacskóba töltöttem és azzal csíkoztam meg.

Ha a mintákkal készen vagyunk kb. 15 percre rakjuk fagyasztóba, amíg meg nem dermed. Majd mehet rá a tészta és süthetjük is.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

  • 5 db tojás
  • 25 g 1:4 édesítő
  • 60 g  gluténmentes lisztkeverék
  • ½ csomag sütőpor

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 150 ml habtejszín
  • 5 g kakaó
  • 10 g 1:4 édesítő
  • 20 g reszelt cukormentes tejcsokoládé

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: