Hirdetés
Joghurt tortában a kókuszos a kedvencem.

Kókuszos joghurt torta

Hozzávalók

Hozzávalók az alaphoz:

  • 100 g darált keksz
  • 60 g vaj
  • 10 g tej

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 500 g joghurt
  • 100 g cukor
  • 200 ml habtejszín
  • 40 g kókusz
  • 20 g zselatin
  • 2 ek vanília kivonat

 

Hozzávalók a csokoládé öntethez:

  • 100 g fehér csokoládé
  • 30 g vaj

A vajat megolvasztom, majd hozzáadom a kekszhez és a tejhez. A tej helyett használhatunk növényi tejet is. Darált keksznek karamellás teasüteményt használtam, de zabkeksszel vagy háztartási keksszel is elkészíthető.

Összekeverem a kekszes keveréket, majd egy 20-25 cm átmérőjű tortaformába szórom. Egy sima aljú pohárral elkezdem lelapogatni, amíg tömör és sima nem lesz. A tortaformát kibélelhetjük fóliával, hogy biztos ne tapadjon oda a formához, de anélkül is készíthető.

Ha ezzel megvagyok beteszem a hűtőbe, amíg elkészítem a krémet.

A joghurtot egy főzőedénybe kimérem, hozzáadom a kókuszt, a cukrot, a vaníliát és a zselatint. Alaposan elkeverem, majd közepes hőfokon felmelegítem. Nem szükséges felforralni, csupán a zselatint olvasztjuk meg benne. 

Hagyom kihűlni, közben megolvasztom a csokit a vajjal. 

Egyzserű sütés nélküli torta kókusszal és fehércsokival!

Egy másik edényben felverem a habtejszínt, majd ráöntöm a kihűlt joghurtos keveréket és alaposan elkeverem.

Ezután ráöntöm a formában lévő kekszes aljra, majd mehet rá a csokiöntet, ha már kicsit kihűlt az is. 

Ha több vajat adunk a csokihoz folyósabb  lesz a krém a tetején.

Az egészet pár órára a hűtőbe teszem, kb 2-3 óra múlva pedig szeletelhető is.

TUDTAD?

Az emeletes esküvői torta egy középkori angol szokásnak köszönhető! Ugyanis akkoriban az volt a szokás, hogy az eseményre érkező vendégek tortát hoztak, amiket egymásra illesztettek. Az ifjú pár pedig efelett a torta halom felett adta egymásnak az első hitvesi csókot.

Hozzávalók

Hozzávalók az alaphoz:

  • 100 g darált keksz
  • 60 g vaj
  • 10 g tej

 

Hozzávalók a krémhez:

  • 500 g joghurt
  • 100 g cukor
  • 200 ml habtejszín
  • 40 g kókusz
  • 20 g zselatin
  • 2 ek vanília kivonat

 

Hozzávalók a csokoládé öntethez:

  • 100 g fehér csokoládé
  • 30 g vaj
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: