Hirdetés
blt szendvics

BLT szendvics

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 4 szelet kenyér
  • 6 szelet bacon
  • 1/2 db paradicsom
  • 2 levél jégsaláta
  • 2 ek majonéz
  • vaj, só, bors
Egyszerű, gyors, mégis minden falatja tökéletes – ez a BLT!

A BLT szendvics az egyik legismertebb és legegyszerűbb amerikai klasszikus, aminek már a neve is elárulja a lényegét: Bacon, Lettuce, Tomato – vagyis szalonna, saláta és paradicsom alkotják az alapját.

Népszerűségét az 1900-as évek elején kezdte el igazán növelni, amikor a könnyen elkészíthető, de mégis laktató szendvicsek divatba jöttek az Egyesült Államokban. Az ízek tökéletes egyensúlya, a ropogósra sült bacon, a friss zöldségek és a pirított kenyér együttese tette világszerte kedveltté.

BLT szendvics recept

Bár az eredeti recept egyszerű, az évek során számtalan változat született belőle: van, aki avokádóval, tükörtojással vagy éppen különleges szószokkal dobja fel. Egy biztos: a BLT mindig gyors, finom és garantáltan telitalálat!

 

Így készítsd el a BLT szendvics receptet!

Első lépésként süssük ropogósra a bacont egy száraz serpenyőben közepes lángon. Fordítsuk meg időnként, hogy egyenletesen süljön, majd amikor szép aranybarnára pirult, helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla.

Amíg a bacon sül, készítsük elő a többi hozzávalót: a paradicsomot vágjuk vékony szeletekre, a salátaleveleket mossuk meg és itassuk le róluk a vizet. A kenyérszeleteket külső oldalait kenjük meg vajjal, majd pirítsuk meg egy serpenyőben, hogy enyhén aranybarna, ropogós legyen.

Ha még összetettebb, mélyebb ízvilágot szeretnénk, próbáljuk ki az Ízmester szárított paradicsomát! Intenzív, napérlelte aromája tökéletesen kiegészíti a bacon füstösségét és a majonéz krémességét, így a BLT egy igazán különleges csavart kap!

Ízmester szárított paradicsom

Kenjük meg a pirított kenyerek belső oldalát egy-egy evőkanál majonézzel. Az egyik szeletre helyezzük rá a salátát, majd a paradicsom szeleteket. Szórjuk meg egy csipet sóval és borssal, hogy kiemeljük az ízeket. Ezután jöhet a ropogós bacon, egy újabb saláta levél, majonéz, majd zárjuk le a másik szelet kenyérrel.

Vágjuk félbe a szendvicset, és már tálalhatjuk is!

A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Ha még gazdagabb ízélményre vágyunk, kenjük meg a pirított kenyér belső oldalát egy vékony réteg dijoni mustárral vagy egy csepp mézzel kevert majonézzel – ez kiemeli az édes és sós ízek harmóniáját, és még izgalmasabbá teszi a szendvicsünket!

A recept támogatója:

ízmester logo

Hozzávalók

  • 4 szelet kenyér
  • 6 szelet bacon
  • 1/2 db paradicsom
  • 2 levél jégsaláta
  • 2 ek majonéz
  • vaj, só, bors
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: