Van az úgy, hogy az ember nem tud választani a kedvencei közül – például egy szaftos brownie és egy krémes tiramisu között. De miért is kellene?
Ez a desszert tökéletesen ötvözi a két világot: az alsó rétegben ott a mély csokoládés ízű brownie, amit egy könnyű, mascarponés-tejszínes krém és kávéval átitatott babapiskóta koronáz meg.
A brownie biztos alap, amire építeni lehet – stabil, gazdag, telt. A tiramisu krém pedig hozza a jól ismert olaszos eleganciát, lágy textúrával és karakteres kávéaromával. Együtt pedig olyan ízharmóniát alkotnak, amit nehéz abbahagyni az első falat után.
Ez a recept nemcsak különleges, hanem meglepően egyszerű is – ráadásul jól előkészíthető, hűtőben pihentetve pedig még finomabb lesz. Ideális választás vendégvárónak, ünnepekre vagy ha csak szeretnél magadnak egy igazán kényeztető desszertet készíteni!
Próbáld ki a többi BROWNIE RECEPTÜNKET IS!

Így készítsd el a Tiramisu brownie receptet!
Első lépésként olvasszuk fel a vajat. Ehhez tegyük egy hőálló tálkába, és mikróban melegítsük kb. 30 másodperces szakaszokban, amíg teljesen el nem olvad. Célszerű letakarni egy kisebb tányérral, hogy megelőzzük a fröccsenést – így a mikró is tiszta marad.
Ha a vaj felolvadt, keverjük hozzá a cukrot, és alaposan dolgozzuk össze, amíg szép, egynemű, krémes állagot kapunk. Ezután adjuk hozzá a vanília kivonatot, egy csipet sót, majd egyenként a tojásokat is. Mindegyik hozzáadott tojás után keverjük el alaposan.
A száraz hozzávalók következnek: szitáljuk át a kakaóport és a lisztet, hogy megelőzzük a csomókat, és könnyebb textúrát kapjunk. Dolgozzuk bele ezt a száraz keveréket a tojásos masszába, amíg egy sűrű, egynemű tésztát nem kapunk.
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra (légkeveréses fokozaton). Egy kb. 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és simítsuk bele a brownie tésztát. Süssük 25–30 percig, amíg a teteje már megszilárdul, de a belseje még enyhén lágy marad. Így lesz igazán szaftos és krémes.
Fedezd fel az olasz kávézás új szintjét a Bialetti Brikka Noir Exclusive kotyogós kávéfőzővel! A Bialetti által szabadalmaztatott új főzési rendszernek köszönhetően sűrű, gazdag crema réteggel koronázza meg az eszpresszót, így minden csésze igazi kávéházi élményt nyújt!
Amíg a tészta hűl, készítsük el a krémet: verjük fel a habtejszínt kemény habbá. Egy másik tálban keverjük simára a mascarponét a porcukorral, majd óvatosan forgassuk bele a felvert tejszínt. A babapiskótákat vágjuk kisebb darabokra, és röviden mártsuk meg az előre lefőzött kávéban.
Ha a brownie teljesen kihűlt, kenjük meg a tetejét a mascarponés krémmel, majd helyezzük el rajta egymás mellett szorosan a kávéba mártott babapiskótákat. Végül fedjük be a maradék krémmel, és simítsuk el a tetejét. A tetejét szórjuk meg kakaóporral.
Tegyük hűtőbe legalább 2 órára (de még jobb, ha egy egész éjszakára), hogy szépen összeérjenek az ízek, és szeletelhető legyen.
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!
A recept létrejöttét a Bialetti Magyarország támogatta.