Hirdetés
savanyú káposzta recept képekkel

Savanyú Káposzta Saláta

Hozzávalók

  • 500 ml forró víz
  • 350 g káposzta
  • 50 ml 10%os ecet
  • 15 g porcukor
  • 3 g köménymag
  • 1 g koriandermag
  • 4 g só

A káposztát megtisztítom és vékony szeletekre vágom. A vizet felforralom, majd elkeverem a porcukorral és a sóval, amíg el nem olvad. Egy 750 ml űrtartalmú befőttesüveget megtöltök a káposztával, megszórom a köménymaggal és a korianderrel, majd az üveg szájáig felöntöm a forró vízzel.

A kupakot alaposan rászorítom, majd 10 percig fejjel lefelé tárolom, hogy légmentesen lezáródjon. Ezután hagyom kihűlni, majd mehet a hűtőbe. Tökéletes saláta húsételek mellé!

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

savanyú káposzta recept képekkel

TUDTAD?

A fejes káposzta C-vitaminban igen gazdag, nyersen és savanyítva is!

Hozzávalók

  • 500 ml forró víz
  • 350 g káposzta
  • 50 ml 10%os ecet
  • 15 g porcukor
  • 3 g köménymag
  • 1 g koriandermag
  • 4 g só
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: