Nincs jobb az olyan recepteknél, amiket egyszerű elkészíteni, és a hangulatunk vagy a hűtő tartalma szerint bármikor bárhogy variálhatunk.
Ez a répás wrap éppen ilyen: pillanatok alatt elkészül, kalóriaszegény alternatíva a bolti tortilla lapok helyett, ráadásul tökéletesen alkalmas arra is, hogy maradékot mentsünk.
Ezúttal salátával, sonkával, aszalt paradicsommal és fetával töltjük, de bátran kísérletezzünk maradék húsokkal, friss zöldségekkel vagy különféle sajtokkal is.
Így készítsd el a Sárgarépás wrap receptet!
Először is melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A répákat alaposan tisztítsuk meg, majd reszeljük le a kislyukú reszelőn. Tegyük egy keverőtálba a reszelt répát, adjuk hozzá a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet, a sót és a borsot. Az egészet alaposan keverjük össze, hogy egy homogén masszát kapjunk.
Egy sütőpapírral bélelt tepsin egyenletesen kenjük el a masszát, nagyjából 3-5 mm vastagon. Ügyeljünk rá, hogy egyenletes legyen, hogy szépen süljön és jól feltekerhető legyen később. Tegyük az előmelegített sütőbe 180 C fokon és légkeverésen süssük 15 perc alatt aranybarnára.
Ha kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk pár percet hűlni, majd óvatosan válasszuk le a sütőpapírról. Most jön a legjobb rész: töltsük meg ízlés szerint salátalevelekkel, sonkával, aszalt paradicsommal és fetával, majd szorosan tekerjük fel.
Az Ízmester szárított paradicsoma egy igazi ízbomba, ami nemcsak intenzívebb ízt ad ételeinknek, de mindig kéznél van, és hosszan eltartható. Próbáld ki szendvicsekben, salátákban vagy wrapokban – garantáltan feldobja a fogásaidat!
Frissen tálaljuk, de ha maradna belőle, akár hidegen is tökéletes másnap reggelire vagy ebédre!
A recept létrejöttét az ÍZMESTER támogatta!
Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!