Hirdetés
Mango Panna Cotta

Mango Panna Cotta

A recept támogatója:

spájz logo

Hozzávalók

Hozzávalók a panna cottához:

  • 600 ml habtejszín
  • 150 g mangó szörp
  • 80 g kristálycukor
  • 5 lap zselatin
  • 1 tk vanília kivonat

 

Hozzávalók a mangós réteghez:

  • 300 g mangó szörp
  • 100 g víz
  • 2 lap zselatin

A panna cotta az olasz desszertvilág klasszikusa: tejszínből, cukorból és zselatinból készült, lágyan remegő finomság, amit hagyományosan vaníliával ízesítenek, majd gyümölcsöntettel vagy karamellszósszal koronáznak meg. Az észak-olaszországi Piemont tartományból származik, és neve szó szerint „főzött tejszínt” jelent – bár az elkészítés során épp csak melegítjük, nem forraljuk.

Az alaprecept sokféleképpen variálható: készülhet kókusztejjel vagy mandulaitallal, fűszerezhetjük kardamommal, citrushéjjal, sőt, akár kávéval vagy csokoládéval is. A tetején pedig szinte bármi megjelenhet – a savanykás bogyós gyümölcsöktől kezdve az egzotikus ízvilágú passiógyümölcsön át egészen a balzsamecetes eperig.

Mango Panna cotta recept

Ebben a verzióban a mangó édes, illatos karaktere kap főszerepet: először magában is megjelenik a panna cotta tejszínes alapjában, majd egy külön rétegként is rákerül a tetejére. A végeredmény friss, napfényes és látványos – pont olyan, mint amilyennek egy tavaszi-nyári desszertet képzelünk.

 

Így készítsd el a Mango Panna cotta receptet!

Kezdjük azzal, hogy beáztatjuk a négy lap zselatint hideg vízbe, és félretesszük kb 10 percre, hogy megpuhuljanak. Közben öntsük a habtejszínt egy lábasba, adjuk hozzá a kristálycukrot, a mangó szörpöt és a vanília kivonatot, majd kezdjük el melegíteni közepes lángon. Fontos, hogy ne forraljuk fel, csak addig melegítsük, amíg a cukor teljesen felolvad, és az egész enyhén gőzölög – körülbelül 70 fokosnak kell lennie.

Ha elértük a megfelelő hőmérsékletet, vegyük le a tűzről, és jól nyomkodjuk ki a megpuhult zselatinlapokat, majd keverjük a meleg tejszínes alaphoz, amíg teljesen fel nem oldódnak benne. Ekkor osszuk szét a keveréket poharakba vagy formákba, és hagyjuk szobahőmérsékleten kicsit hűlni, majd tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára, hogy szépen megszilárduljon.

A mangó az egyik legújabb íz a Spájz Szörp kínálatában, nem véletlenül: tökéletes alap egy napfényes, gyümölcsös desszerthez, mint például ez a panna cotta! Ráadásul érkezett mellé még egy új íz is a szörpcsaládba: a frissítő maracuja!

Szerezd be őket a webshopból, és fogyaszd szódával hígítva szörpként, koktélba keverve, vagy épp ehhez hasonló desszertként!

Spájz Szörp mangó szörp

Amikor a panna cotta már megszilárdult a hűtőben, készítsük el a mangós réteget. Áztassuk be a maradék két zselatinlapot hideg vízbe, és hagyjuk puhulni kb tíz percig. Ezalatt melegítsük fel a mangó szörpöt egy kis lábasban, de itt is figyeljünk, hogy ne forrjon fel. Amint gőzölögni kezd, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kinyomkodott zselatinlapokat, és keverjük simára.

Ha a panna cotta réteg már megszilárdult, óvatosan kanalazzuk rá a mangós zseléréteget, majd tegyük vissza a hűtőbe legalább 2 órára, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt díszítsük friss mangókockákkal, reszelt lime-héjjal vagy akár egy kis kókuszforgáccsal – és élvezzük a trópusok ízét minden kanállal.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a SPÁJZ SZÖRP támogatta.

TUTI TIPP

Ha igazán látványos desszertet szeretnénk, döntsük meg kissé a poharakat, mielőtt beleöntenénk a panna cottát. Egy muffinforma vagy tojástartó segíthet, hogy stabilan ferdén álljanak. Ha így dermesztjük meg az első réteget, a tetejére kerülő mangós zselé gyönyörűen háromszög alakban simul rá – olyan lesz, mintha egy menő étteremből rendeltük volna. Egy kis extra kreativitás, amiért minden vendég rajongani fog!

A recept támogatója:

spájz logo

Hozzávalók

Hozzávalók a panna cottához:

  • 600 ml habtejszín
  • 150 g mangó szörp
  • 80 g kristálycukor
  • 5 lap zselatin
  • 1 tk vanília kivonat

 

Hozzávalók a mangós réteghez:

  • 300 g mangó szörp
  • 100 g víz
  • 2 lap zselatin
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: