Hirdetés
Így készítsd el a mártogatós szószokat!

Krémsajt mártogatós

Hozzávalók

  • 3 db Hajdú tejszínes krémsajt
  • 2 tk szárított snidling
  • ¼ citrom leve
  • ¼ tk bors
  • 1 ek méz
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • ½ tk chilipehely
  • ½ tk szárított fokhagyma
  • 1 db körte
  • 100 g vajas keksz
  • 100 g gran reserva sonka
  • 100 g serrano sonka
  • 100 g marhasonka
  • 120 g camembert
  • 150 g kékpenészes sajt
  • 50 g aszalt datolya
  • 50 g aszalt vörösáfonya
Így készítsd el a mártogatós szószokat!

A mártogatósok alapja a tejszínes krémsajt, amelyet kellemesen lágy textúrája és enyhén savanykás íze tesz tökéletes alapanyaggá ehhez a recepthez.

Az első mártogatós elkészítésekor 140 g krémsajthoz két teáskanál szárított snidlinget adunk, amely finom zöldfűszeres ízt kölcsönöz a mártogatósnak. Hogy frissességet és enyhe savanykás ízt is belecsempésszünk, adjuk hozzá egy negyed citrom levét. Végül egy kis borssal ízesítjük. Az egészet alaposan összekeverjük, míg sima, krémes állagot kapunk.

Krémsajt mártogatós

A második mártogatós elkészítésekor 140 g krémsajthoz adjuk hozzá a mézet, a kakukkfüvet és keverjük el.

A harmadik mártogatós elkészítéséhez a krémsajthoz adjunk fűszerpaprikát, fokhagymát és ha szeretjük a csípős ízeket, akkor egy kevés chilit is!

A tál összeállításához felszeleteljük és kimagozzuk a körtét. A camembert cikkekre, a kéksajtot szeletekre vágjuk. Ezután már csak össze kell állítanunk a tálon!

Krémsajt mártogatós recept

A recept elkészítését a HAJDÚ SAJT támogatta.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUDTAD?

A méz természetes cukrokat, antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek támogathatják az immunrendszert és energiával látják el a szervezetet. Emellett gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságai révén segíthet a torokfájás enyhítésében és a sebgyógyulásban is.

Hozzávalók

  • 3 db Hajdú tejszínes krémsajt
  • 2 tk szárított snidling
  • ¼ citrom leve
  • ¼ tk bors
  • 1 ek méz
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • ½ tk chilipehely
  • ½ tk szárított fokhagyma
  • 1 db körte
  • 100 g vajas keksz
  • 100 g gran reserva sonka
  • 100 g serrano sonka
  • 100 g marhasonka
  • 120 g camembert
  • 150 g kékpenészes sajt
  • 50 g aszalt datolya
  • 50 g aszalt vörösáfonya
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: