Hirdetés
KECSKESAJTOS CSICSERI SALÁTA

Kecskesajtos Csicseriborsó Saláta

Hozzávalók

Hozzávalók a salátához 2 főre:

  • 1 konzerv Globus Párolt Csicseriborsó
  • 250 g jégsaláta
  • 150 g kígyóuborka
  • 100 g kecskesajt
  • 70 g olívabogyó
  • 4 db füge
  • 60 g dió

 

Hozzávalók az öntethez 2 főre:

  • 8 ek olívaolaj
  • 20 g kapor
  • 2 ek méz
  • ½ tk bors
  • ½ citrom leve

Ez a Kecskesajtos Csicseriborsó Saláta egy igazán különleges és tápláló étel, ami egyszerre friss ropogós és krémes, telt ízvilágú!

Először készítsük el az öntetet. Egy kisebb tálkában mérjük ki az olívaolajat és a mézet. Csavarjuk bele a citrom levét, a magokat távolítsuk el. Daraboljuk apróra a kaprot, adjunk hozzá frissen őrölt borsot és keverjük el alaposan. Tegyük félre, amíg elkészítjük a salátát.

 

A csicseriborsó gazdag fehérjetartalma miatt kiváló választás vegetáriánusoknak és egészségtudatos gasztronómiai kalandoroknak egyaránt.

 

A csicseriborsót öblítsük át és szűrjük le. Az uborkát vágjuk félbe és szeleteljük fel kb 3-4 mm-es szeletekre. Az olívabogyókat karikázzuk fel, a jésalátát mossuk meg és kezdhetjük is az összeállítást.

A tányérra tépkedjük össze a saláta leveleket. Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a csicseriborsókat, mehet rá a dió, az olívabogyó és a kígyóuborka is. A fügéket vágjuk négybe és tegyük a saláta tetejére. Tegyük rá a kecskesajtot és locsoljuk meg az elkészített öntettel. Készen is vagyunk!

 

Az elkészítése egyszerű, de az eredmény ízletes és laktató, tökéletes könnyű ebédnek vagy vacsorának.

 

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.

TUDTAD?

A csicseriborsó gazdag fehérjetartalma miatt kiváló választás vegetáriánusoknak és egészségtudatos gasztronómiai kalandoroknak egyaránt. Az elkészítése egyszerű, de az eredmény ízletes és laktató, tökéletes könnyű ebédnek vagy vacsorának.

Hozzávalók

Hozzávalók a salátához 2 főre:

  • 1 konzerv Globus Párolt Csicseriborsó
  • 250 g jégsaláta
  • 150 g kígyóuborka
  • 100 g kecskesajt
  • 70 g olívabogyó
  • 4 db füge
  • 60 g dió

 

Hozzávalók az öntethez 2 főre:

  • 8 ek olívaolaj
  • 20 g kapor
  • 2 ek méz
  • ½ tk bors
  • ½ citrom leve
Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
dns központ

Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Részletek: